Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

Infracțional150 de polițiști vor fi la datorie în această minivacanță de Rusalii
Articol din categoria: Stiri si Informatii

150 de polițiști vor fi la datorie în această minivacanță de Rusalii

Cele mai citite Știri

150 de polițiști vor fi la datorie în această minivacanță de Rusalii

- Reclama -
În perioada 21 – 24.06.2024, peste 150 de polițiști vor fi la datorie, pentru ca Sărbătoarea de Rusaliise desfășoare în condiții de siguranță.

Astfel, peste 130 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și cu celelalte instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte, pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare. De asemenea, efectivele de poliție se vor afla în zona lăcașurilor de cult și în locurile de desfășurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.

În vederea bunei desfășurări a manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor Ortodoxe, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a luat toate măsurile necesare pentru ca evenimentele organizate în perioada 21 – 24 iunie a.c., să se desfășoare în siguranță, fără afectarea cadrului general de ordine și siguranță publică.

În fiecare zi, peste 15 polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri naționale și județene pentru prevenirea evenimentelor grave și fluidizarea traficului rutier. Acești vor acționa, zilnic, cu 13 aparate radar, inclusiv cu dispozitivele TrueCam.

“ De asemenea, odată cu această minivacanță debutează și vacanța școlară. Noi, poliţiştii, le mulţumim cadrelor didactice şi părinţilor, care au înţeles faptul că parteneriatul şcoală – poliţie – familie este esenţial pentru formarea copiilor, astfel încât cei mici să deprindă un comportament adecvat.

- Reclama-reclame ziare barlad

Dorința noastră este ca fiecare elev să plece în vacanță cu lecțiile de prevenire învățate, mai ales în ceea ce privește siguranța rutieră și siguranța pe internet”, au declarat reprezentanții Insoectoratului de Poliție Județean Vaslui ( IPJ). 

Copii, pentru a fi în siguranță în vacanța mare, ţineți cont de sfaturile polițiștilor:
În drumeţii, nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte!
Nu consumaţi substanţe interzise şi băuturi alcoolice, efectele acestora putând fi nocive pentru organism! Evitaţi frecventarea locurilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!
Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!
Nu vă împrieteniţi cu persoane care manifestă un comportament deviant şi nu intraţi în anturaje dubioase!
Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile  special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!
Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice! Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare!
Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!

CÂND EȘTI SINGUR ACASĂ:
Ține ușa locuinței închisă, și nu permite accesul persoanelor necunoscute, chiar dacă acestea pretind că au fost trimise de părinții tăi;
Nu părăsi locuința fără a le spune părinților/bunicilor unde și cu cine pleci, respectiv la ce oră te vei întoarce;
Dacă sună telefonul și nu recunoști persoana cu care vorbești, nu da relații despre programul părinților și nu le spune că ești singur acasă.

NU UITA: NU DESCHIDE UȘA LOCUINȚEI PERSOANELOR NECUNOSCUTE !
ÎN MEDIUL ONLINE:
Nu da persoanelor necunoscute, întâlnite pe internet, informații despre tine sau familia ta (nume, adresă, loc de muncă al părinților, școala pe care o urmezi, numere de telefon, etc.);
Ai grijă ce fotografii postezi pe rețele de socializare. Restricționează accesul necunoscuților la profilul tău;
Nu anunța plecarea în vacanță pe rețele de socializare!
Anunță imediat un adult când ești victima unei agresiuni pe internet;
Renunță la comunicarea virtuală cu persoanele care îți provoacă neplăceri sau frică!
LA JOACĂ:
Alegeți să vă jucați în locuri sigure și întotdeauna să îi anunțați pe părinți unde vă petreceți timpul liber;
Evită conflictele și apelează la sprijinul unui adult atunci când ești implicat, fără voia ta, într-un astfel de incident.

Pentru siguranţa dumneavoastră și a bunurilor pe care le posedați,Poliţia vă recomandă:
Pentru a nu vă strica bucuria zilelor libere este bine ca înainte de a pleca de acasă, precum şi când vă aflaţi în concediu, să vă luaţi toate măsurile de precauţie pentru a nu deveni victima unor infractori.
În cazul în care plecaţi de la domiciliu de sărbători, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, vă recomandăm să asiguraţi temeinic uşa de acces în imobil şi ferestrele, respectiv uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie pentru a nu da posibilitatea spărgătorilor de locuinţe să pătrundă în imobil.

Recomandări pentru conducătorii auto:
Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante știri pe Spinos Media.
Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Au fost prinși suspecții odioasei crime comise în Pungești

UPDATE: Oamenii legii l-au prins pe Buzatu Zoro și pe concubina acestuia la Brașov. Ei au fost reținuți și...

Alte știri de interes

- Advertisement -