Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: duminică, 18 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 18 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

20 de străzi asfaltate – cel mai mare proiect bârlădean

Cele mai citite

20 de străzi asfaltate – cel mai mare proiect bârlădean

20 de străzi, inclusiv alei, parcări și fundături de zonă, sunt aproape de finalul asfaltării.

Astfel,  au fost redate traficului rutier străzile Popa Șapcă, una dintre cele mai intens circulate artere din centrul orașului, Vasile Lupu, inclusiv cu parcarea centrală și Aleea Parc, o arteră pe care nu s-au făcut niciodată lucrări complete de asfaltare.

„Proiectul, demarat în noiembrie 2019, însumează 10 kilometri liniari de covoare asfaltice. Finanțarea este asigurată exclusiv de la bugetul local și are o valoare de circa 10 milioane lei. Un proiect, de o asemenea anvergură, cu 20 de străzi asfaltate de-odată, într-adevăr, este cel mai mare care s-a pus în practică în plan local pe străzile orașului. Vreau să mai informez că, deocamdată, în acest proiect nu este inclus și inelul Epureanu – Dragoș Vodă – Vasile Milea – Mihai Viteazu – Vasile Părvan, însă acesta se află deja în faza de licitație publică având asigurată o finanțare de peste 12 milioane de euro. Sperăm să îl începem odată cu cel de achiziție a autobuzelor electrice, în valoare de circa 5 milioane de euro, unde, de asemenea, avem sursa de finanțare asigurată. Toate în beneficiul bârlădenilor!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
De menționat că, odată cu încheierea lucrărilor la Pachetul de 20 de străzi, vor începe lucrări de asfaltare a intrărilor de bloc și a căilor de acces. Așadar, vești bune pentru contribuabilii bârlădeni care au așteptat zeci de ani pentru a se bucura de condiții de tari civilizate. Un pas mic, dar care sperăm să devină o normalitate pentru toți plătitorii de taxe și impozite din municipiul Bârlad.
” Cu o floare nu se face primăvară”, dar acest lucru poate fi un exemplu – un pic de bunăvoință și aplecare spre nevoile urbei poate fi declarația de bun gospodar a oricărui primar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Bărbat rănit după ce a alunecat sub un motocultor cu freză

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a intervenit în orașul Negrești cu o autospecială pentru stingere...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -