Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
Sănătate30 de tineri care au simptomatologie COVID-19 aduși la spital
Articol din categoria: Stiri si Informatii

30 de tineri care au simptomatologie COVID-19 aduși la spital

Cele mai citite Știri

30 de tineri care au simptomatologie COVID-19 aduși la spital

- Reclama -

Inconștiența unor tineri vasluieni a pus pe jar autoritățile din două județe

30 de tineri care au simptomatologie COVID-19 aduși de la Costinești la spitalul din Bârlad, ei fiind cazaţi în trei unităţi.                                                                   

18 tineri au fost deja preluaţi de echipaje medicale venite din judeţul Vaslui, iar ceilalţi sunt carantinaţi în vila în care au fost cazaţi şi aşteaptă să fie şi ei preluaţi de autorităţile din judeţul de domiliciu. Două din vilele unde tinerii erau cazaţi au fost închise, după ce au fost găsite mai multe nereguli, administratorii acestora fiind amendaţi cu câte 10.000 de lei fiecare, scriu cei de la publicația News.ro 

Prefectura Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că, în seara de 4 august, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a fost înştiinţată de către Direcţia de Sănătate Publică Vaslui de faptul că, în staţiunea Costineşti, s-ar afla 30 de tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 18 ani, prezenţi pe litoral pentru a participa la un eveniment privat.                                                                                           “Informarea a venit în contextul în care cei 30 de tineri sunt consideraţi contacţi direcţi ai unui caz confirmat de Covid-19, din judeţul Vaslui”, a precizat Prefectura Constanţa.

Din cei 30 de tineri, 18 au fost deja preluaţi de echipaje SMURD venite din judeţul Vaslui, iar celelalte 13 persoane sunt carantinate la vila în care au fost cazate, până la sosirea echipajului SMURD care îi va prelua şi transporta spre judeţul de domiciliu.

La momentul controlului, niciunul dintre cei 30 de tineri nu prezenta simptomatologie specifică infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Proprietarilor celor trei locaţii de cazare li s-a recomandat efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie-dezinsecţie.

- Reclama-reclame ziare barlad

Prefectul Constanţei spune că este o situaţie lipsită de responsabilitate din partea părinţilor celor 30 de tineri şi că vor fi făcute anchete epidemiologice extinde pentru că turiştii din Vaslui au apucat să petreacă două, trei zile pe litoral precizează jurnaliștii de la News.ro.

“Au fost aduși 17 pacienți din zona litoralului, dintre aceștia 12 sunt minori, iar opt prezintă simptome sugestive de infecție cu SARS- CoV 2. Toți cei 17 sunt contacți ai unui caz confirmat, ei au fost internați ca și suspecți. Au fost testați și se așteaptă rezultatele. În funcție de acestea se va decide dacă vor începe terapia sau dacă vor pleca acasă sub supraveghere”, a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență ” Elena Beldiman” .

17 din cei 30 de tineri suspecți COVID 19 au fost internați deja la Spitalul din Bârlad. 12 dintre ei sunt minori,alți 13 adolescenți vor ajunge în următoarele ore de la Costinești la instituția sanitară bârlădeană.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui efectuează o anchetă epidemiologică în acest caz, existând informaţii potrivit cărora adolescenţii ar fi participat la o petrecere de majorat la care au fost prezente câteva zeci de persoane, o parte dintre acestea plecând ulterior într-o staţiune de pe litoral.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
- Reclamă -
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Au venit autobuzele electrice, mare parte dintre bârlădeni încă se luptă cu glodul!

Realizare de scris și de lăudat la gazeta de perete a Primăriei. Au sosit magnificile mijloace de transport în...

Alte știri de interes

- Advertisement -