În cadrul campanie de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Vaslui, conform datelor centralizate, până în prezent au fost recepționate 156.237 doze de vaccin anti COVID- 19.
141.321 doze, au fost deja utilizate pentru imunizarea cetățenilor din județ (75.477 doze pentru prima administrare, 59.760 pentru doza 2 și 6084 pentru doza 3).
“ Pe data de 14.10.2021 au fost vaccinate 1174 persoane. Menționăm că 578 persoane au primit doza 1.103 persoane au primit doza 2 și 498 persoane doza 3” a declarat Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui.
De la începutul acestui an, pe teritoriul județului Vaslui, au fost testate 29.262 persoane, din care 15.009 persoane prin test rapid antigenic si 14.253 persoane prin test RT – PCR standard.
În urma acestor testări, până în prezent au fost confirmate 13.413 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), 15.453 teste au avut rezultat un negativ, 393 teste au avut rezultat echivoc și 3 teste au avut rezultat invalid.
În ultimele 24 de ore au fost testate 245 persoane, din care 205 persoane au fost depistate pozitiv cu SARS – CoV2 (COVID – 19), iar 40 persoane au avut un rezultat negativ.
În prezent, în județul Vaslui sunt 2723 cazuri active de coronavirus.
“ Pacientii cu COVID-19 necesită servicii de terapie intensivă în număr extrem de mare, iar mulți supraviețuitori ai bolii se confruntă cu efecte grave asupra sănătății lor pe termen lung.
SARS-CoV-2 nu este o gripă, este mai contagios, mai mortal și s-a răspândit cu rapiditate, în condițiile în care nimeni nu era imun.
Riscul de a dezvolta forme grave este mai mare la persoanele mai fragile (în vârstă de peste 65 de ani, care suferă deja de alte boli etc.), motiv pentru care acestea au prioritate la vaccinare.
Chiar dacă măsurile de protecție, cum ar fi izolarea persoanelor simptomatice, purtarea mastii și distanțarea fizică au încetinit răspândirea virusului, doar vaccinurile oferă o cale mai bună de ieșire din pandemia COVID-19” a mai transmis sursa citată.
Odată cu vaccinarea, scade riscul de infectare și de a face boala.
“ Practic, persoana care face vaccinul, chiar daca intră în contact cu virusul, are un risc mult mai mic de a face o boală gravă, cu complicații, spitalizare și efecte secundare pe termen lung.
Vaccinarea cu un vaccin anti-COVID-19, împreună cu metodele deja știute (purtarea măștilor, distanțarea fizică, spălarea mâinilor) ofera persoanei protecție împotriva infectării, îmbolnăvirii sau transmiterii virusului” a declarat Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui.
Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.
MINCIUNI ! TREBUIE SA NU GANDESTI sa te intepi cu ceva nesigur si fara nici o garantie , sa semnezi pe proprie raspundere ca nu raspunde nimeni decat tu pt acest vaccin!