Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: miercuri, 21 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 21 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

Accident rutier soldat cu decesul șoferului

Cele mai citite

Accident rutier soldat cu decesul șoferului

Accident rutier soldat cu decesul șoferului

Grav accident rutier petrecut în această după-amiază pe DN 241A în dreptul satului Popeni, comuna Zorleni.

Apelul la 112 a fost efectuat de către un martor la ora 17:31 și anunța evenimentul rutier. Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui , subcomisar Bogdan Gheorghiță ” autovehicolul înmatriculat cu numere provizorii de Vaslui, condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani din Bârlad se deplasa pe direcția de mers către Bârlad. În dreptul localității Popeni a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe partea dreaptă”

La locul accidentului a fost solicitată și o Ambulanță apartinând SAJ Vaslui , dar victima a avut leziuni incompatibile cu viața.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul uciderii din culpă.

Statistici care ar trebui să dea de gândit celor care apasă pe pedala de accelerație

România înregistrează cea mai mare rată a mortalităţii în urma accidentelor rutiere din Uniunea Europeană, cu 96 de decese la milionul de locuitori. Cele mai sigure drumuri sunt înregistrate în Suedia, cu 22 de decese, anunţă Comisia Europeană.

Potrivit unui raport al CE, media europeană este de 51 de morţi la milionul de locuitori.Obiectivul UE de a reduce, până anul acesta, rata accidentelor rutiere la jumătatea celei din 2010 nu va fi îndeplinit de România. România și Bulgaria sunt singurele state membre cu o rată a accidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori, în 2018. Șoferii și pasagerii reprezintă 45% dintre victime, pietonii 21%, motocicliștii 15% și bicicliștii 8%. Alte vehicule, cum ar fi autobuze, autocare și vehicule mari și mici de transport de mărfuri au reprezentat 12%.

 

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Centru mobil de vaccinare al MApN ajunge și în județul Vaslui

Cele 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, acționează începând de miercuri, 21...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -