Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: miercuri, 21 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 21 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

ACȚIUNI ALE BIROULUI SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ

Cele mai citite

ACȚIUNI ALE BIROULUI SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ

Zilele trecute, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție JudețeanVaslui, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului rlad, Poliției Municipiului Huși, Poliției Orașului Murgeni, Poliției Orașului Negrești, precum și ai secțiilor de poliție rurală, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publica Vaslui, au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a absenteismului școlar, precum și de verificare a modului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2.

ACȚIUNI ALE BIROULUI SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ

Principalele scopuri pentru care s-a acționat au fost respectarea normelor legale referitoare la triajul epidemiologic, asigurarea circuitelor corespunzătoare, existența substanțelor dezinfectante avizate, atât pentru suprafețe, cât și pentru mâini, a materialelor de igienă individuală și de curățenie, în cantitate suficientă, dotarea cu echipament de protecție complet a personalului de îngrijire și utilizarea acestora corespunzător cu activitățile desfășurate în incinta unităților școlare, inclusiv pentru elevi și personal didactic, verificarea modului în care este respectată distanțarea fizică și suprafața alocată fiecărui copil, verificarea agenților economici care își desfășoară activitatea în incinta unităților de învățământ, precum și în zonele adiacente.


Totodată, s-a acționat în scopul instruirii personalului localurilor cu privire la reglementările legale pe care trebuie să le respecte, în sp
ecial când au clienți minori, și s-a făcut reinstruirea cu privire la interdicția de a comercializa băuturi alcoolice și țigări către minori.

Au fost verificate 137 unități de învățământ, 157 de clase, 135 societăți comerciale și 12 paznici. Totodată, au fost instruite 394 de cadre didactice și 4916 elevi.

Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și-a început activitatea odată cu debutul anului școlar, în data de 14 septembrie 2020.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Un bărbat a fost tâlhărit în plină zi la Bârlad!

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 22...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -