Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
PoliticăAdio,dar rămân cu tine!
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Adio,dar rămân cu tine!

Cine a pierdut și a câștigat din această luptă politică? Doar vasluianul care trebuie să își mai facă o gaură la curea pentru a putea trece cu bine iarna. Decidenții politici, după alegerile din cele două partide vor fi ca frații. Pentru că altfel nu se explică punerea “ batistei pe țambal în teritoriu” .

Cele mai citite Știri

Adio,dar rămân cu tine!

Cine a pierdut și a câștigat din această luptă politică? Doar vasluianul care trebuie să își mai facă o gaură la curea pentru a putea trece cu bine iarna. Decidenții politici, după alegerile din cele două partide vor fi ca frații. Pentru că altfel nu se explică punerea “ batistei pe țambal în teritoriu” .

- Reclama -

Furtună într-un pahar cu apă! După ce scandalul politic dintre USR și PNL a fost cap de afiș în aceste zile, în teritoriu  viața politică este în roz. Alianța funcționează perfect, iar consilierii și viceprimarii USR sunt de acord să le dea o mână de ajutor fraților din PNL Vaslui.

Propagandă în media,arta compromisului în teritoriu. După demiterea prefecților,a subprefecților și a secretarilor de stat era normal ca valul demisiilor să se oprească și în județul Vaslui,dar aici se pare că totul este perfect și pe moment nu vor avea loc schimbări majore.

Din punctul meu de vedere alianțele făcute cu PNL în județul Vaslui funcționează în parametri buni și n-am avut divergențe insurmontabile până acum. Am speranța că și la nivel central divergențele vor fi rezolvate și vom putea să reintrăm la guvernare cu PNL și UDMR, singura configurație politică în care noi am fi de acord să guvernăm în această legislatură.
Dacă PNL face alianță cu PSD la nivel central și se va cere ruperea alianțelor de la nivel local noi suntem pregătiți să revenim în opoziție” ne-a declarat deputatul Mihai Botez, președintele organizației județene a USR Vaslui. 

Acelaș deputat luase poziție în legătură cu proiectul Anghel Saligny pe care îl considera “ mită electorală. Este o hoție “ scria deputatul pe pagina sa de Facebook. L-am întrebat cum vor vota consilierii locali USR proiectele inițiate de primari pentru accesarea fondurilor din acest proiect, având în vederea opinia acestuia despre acest subiect.

PNDL3, USR Barlad
PNL-USR, Adio dar ramân cu tine Adio,dar rămân cu tine!
Adio,dar rămân cu tine!
Despre proiectul Anghel Saligny (PNDL 3) pot să vă spun că a ajuns în parlament și vom depune amendamente pentru ca acesta să respecte principiile de funcționare și ale fondurilor europene, adică să se facă o programare (să ne stabilim clar pe ce vrem să cheltuim banii, cu obiective și termene de implementare), alocarea fondurilor să nu mai depindă de pixul premierului ci banii să se aloce în funcție de anumite punctaje obiective acordate fiecărui proiect, să respecte principiul transparenței și alte amendamente asemenea. Aș vrea să mai menționez însă că încă avem întârzieri la plata proiectelor din PNDL 2, chiar în vară Guvernul a trimis o circulară în care atenționa primarii că vor fi întârzieri la plată. În acest context, care era graba pentru ca acest proiect să treacă fără să existe o consultare profundă în cadrul Coaliției.
În orice caz, membrii USR PLUS și consilierii noștri aleși vor lupta pentru dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă și nu se vor opune investițiilor care se vor face din acest program, dar vor atrage atenția asupra tuturor vulnerabilităților pe care le identificăm” a completat Botez. 

Așadar, pe național blamează aceste fonduri, ca mai apoi, în teritoriu,vor  susține dezvoltarea comunităților locale?!?

PNL-USR, Adio dar ramân cu tine Adio,dar rămân cu tine!Caragiale ar fi invidios dacă ar putea vedea circul pe care îl joacă ,acum, politicienii. Dacă a fost atâta deranj pentru cele 10 miliarde de euro care au trimis România în aer de ce aceste bartere politice nu au fost rupte?

Nu ni s-a transmis de la centru ruperea alianțelor, n-a fost niciodată, în nici un for adus în discuție acest subiect. Dacă va fi cazul, acest subiect va fi abordat după Congresele celor două partide” ne-a declarat deputatul USR, Mihai Botez. 
- Reclama-reclame ziare barlad

Și liberalii sunt mulțumiți de felul cum se comportă ” foștii partenerii de alianță”, secretarul executiv al PNL Vaslui, Daniel Onofrei declarând că : ”noi suntem un partid disciplinat şi respectăm dispoziţiile venite de la centru. Dacă acolo se va aborda altfel problema, bineînţeles că şi noi reconfigurăm, dar părerea mea personală este că nu se va întâmpla acest lucru, dovadă şi faptul că la orice nivel şi la nivel de secretari de stat şi la nivel de prefecturi nu s-au numit oameni noi, rămânând să rediscutăm după congres”.

Cine a pierdut și a câștigat din această luptă politică? Doar vasluianul care trebuie să își mai facă o gaură la curea pentru a putea trece cu bine iarna. Decidenții politici, după alegerile din cele două partide vor fi ca frații. Pentru că altfel nu se explică punerea “ batistei pe țambal în teritoriu”.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Cristina Rădulescu

Cristina Radulescu

PNL-USR, Adio dar ramân cu tine Adio,dar rămân cu tine!

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Câteva cartiere din Bârlad nu vor avea apă mâine

Locuitorii din cartierele Deal și Cotu Negru plus câteva străzi din oraș nu vor avea apă marți, 27 februarie. “...

Alte știri de interes

- Advertisement -