Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

SocialAjutor pentru pensionarii bârlădeni - tichete pentru mese calde
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Ajutor pentru pensionarii bârlădeni – tichete pentru mese calde

Cele mai citite Știri

Ajutor pentru pensionarii bârlădeni – tichete pentru mese calde

- Reclama -
PNL Barlad Alegeri 2024

Persoanele în vârstă de peste 75 de ani care beneficiază de pensia socială minimă garantată în valoare de 704 lei urmează să primească bonuri de masă, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru. Autoritatea locală bârlădeană anunță că începând cu data de 25 noiembrie se vor distribui tichetele pentru mese calde. Beneficiarii trebuie să se prezinte la sediul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei având ca document de verificare cartea de identitate.   

Ajutor pentru pensionarii bârlădeni – tichete pentru mese calde

Ajutor pentru pensionarii bârlădeni - tichete pentru mese calde Ajutor pentru pensionarii bârlădeni - tichete pentru mese calde

Aproximativ 130 de milioane de euro au fost atrași din fonduri europene pentru acest proiect. Mai exact, cardurile sunt oferite de Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene, ca parte a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD), finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).

Conform legii, beneficiarii primesc un card asemănător cardului bancar. Acesta nu va funcționa ca un card bancar, ci va fi încărcat lunar cu suma de 180 de lei pentru mese calde.

Destinatarii eligibili sunt persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii. În cazul în care destinatarii finali beneficiază de mai multe indemnizaţii sau venituri din pensii aflate în plată, iar valoarea cumulată a acestora depăşeşte 800 de lei, adică valoarea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, aceştia nu beneficiază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde. De asemenea, în criteriile de eligibilitate se încadrează şi persoanele/familiile fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

- Reclama-reclame ziare barlad

Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar şi permit introducerea sau eliminarea beneficiarilor, în cazul în care apar noi persoane eligibile, respectiv dacă unii beneficiari existenţi nu mai întrunesc condiţiile necesare acordării tichetelor sau decedează.

Tichetele sociale pentru mese calde, sunt distribuite beneficiarilor eligibili împreună cu instrucțiunile de utilizare, codul PIN aferent și o listă cu unitățile partenere care acceptă plata cu tichetele sociale pentru mese calde pe suport electronic (card). Acestea vor putea fi utilizate imediat după ce cardurile vor fi activate de către beneficiari și alimentate (în a doua săptămână a lunii decembrie 2020).
Cardurile vor putea fi utilizate la orice unitate parteneră a emitentului (Edenred sau Sodexo) de pe teritoriul României care acceptă carduri sociale pentru mese calde, numai și numai pentru achiziționarea de mese calde.
Cardurile permit atât plăți cu PIN, prin inserarea cardului în terminalul POS și introducerea codului personal de identificare (PIN), cât și plăţi contact-less prin apropierea cardului de terminalul POS.Cardul poate fi utilizat în limita a 40 lei/zi. Pentru achitarea de preparate calde în valoare mai mare, beneficiarul trebuie să achite diferența cu numerar sau card bancar.

La începutul lunii decembrie 2020, beneficiarii eligibili începând cu luna septembrie vor primi alocația pentru 4 luni (720 lei), cei eligibili începând cu luna octombrie vor primi 540 lei ,iar cei eligibili începând cu luna noiembrie 360 lei.
Sumele vor putea fi utilizate în termen de cel mult 12 luni de la data alocării.
Valoarea maximă a tranzacțiilor acceptate într-o zi este limitată la suma de 40 lei.
Beneficiarul va putea achiziționa mese calde în valoare mai mare de 40 lei/zi achitand 40 de lei cu card-ul pentru mese calde și diferenţa prin alte mijloace de plată.
Alimentarea cardurilor este efectuată în cel mult doua zile lucrătoare de la virarea sumelor în contul unității emitente a card-urilor pentru mese calde.

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Concert Seara Șlagărelor Nemuritoare Bârlad
Casa de ajutor reciproc barlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
- Reclamă -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Ciprian Ionuț Trifan este candidatul susținut de PSD Vaslui pentru funcția de președinte al Consiliului Județean

Actualmente vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui, social-democratul Ciprian-Ionuţ Trifan a fost desemnat în unanimitate să intre în bătălia electorală...

Alte știri de interes

- Advertisement -