Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: duminică, 18 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 18 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

Amendă pe sărăcie : care este soluția pentru persoanele fără adăpost?

Cele mai citite

Amendă pe sărăcie : care este soluția pentru persoanele fără adăpost?

Pentru unii, strada este “acasă”. Ce face Primăria Municipiului Bârlad pentru a evita amendarea acestor oameni? Ce face pentru a-i proteja de SARS-COV-2?

care este soluția pentru persoanele fără adăpost?

Conform Hotărârii Guvernului nr. 856/2020 pentru prelungirea stării de alertă (cu modificările ulterioare), Anexa 3, Art. 2, pct 11: “În toate localitățile din România, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00”.
În aceste condiții, persoanele fără adăpost sunt expuse riscului de a fi amendate, în mod paradoxal, pentru chiar faptul de a fi persoane sărace, fără posibilitatea de a achita prețul unei chirii și pentru că autoritatea publică, de-a lungul anilor, nu a dezvoltat stocul de locuințe sociale. Persoanele sărace vor fi amendate pentru că, pentru ei, “acasă”, din nefericire, în 2020, este strada. Aceste amenzi, dacă vor fi aplicate, vor duce la acutizarea vulnerabilității persoanelor fără adăpost, majoritatea beneficiilor sociale fiind condiționate de plata amenzilor.
Expunerea lor la virusul SARS-COV-2, prin lipsa unui adăpost, lipsa de condiții minime pentru asigurarea igienei personale (în particular, absența accesului la apa curentă), imposibilitatea de a-și procura suficiente măști de protecție cât să le asigure minima protecție în strada sunt condiții care le pun viața în pericol în contextul pandemiei.
Intervenția Primăriei Barlad, în cazul acestor oameni, uneori, face diferența dintre viață și moarte

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Bărbat rănit după ce a alunecat sub un motocultor cu freză

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a intervenit în orașul Negrești cu o autospecială pentru stingere...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -