Ana Maria Vintilă va fi plus valoarea care îi lipseşte organizaţiei USR Bârlad?

0
Ana Maria Vintila
Ana Maria Vintila
- Reclamă -

Ceea ce trebuia să se întâmple a fost confirmat vineri,26 februarie,prin votul consilierilor locali. Ana Maria Vintilă a fost votată pentru a ocupa funcţia de viceprimar al Bârladului pentru patru ani de zile. Din poziţia pe care o va ocupa are toate şansele să crească în ochii electoratului formaţiunea politică din care face parte.

La alegerile locale,Ana Maria Vintilă a candidat pentru Primăria Bârlad având un curaj asemănător nebuniei: într-o ţară în care ,doar declarativ ,acordăm aceleaşi şanse femeilor a încercat să intre în lumea misogină a administraţiei publice locale. Fără capital de imagine, fără un partid cu state vechi în politică a reuşit să aducă USR Bârlad în Consiliul Local.

Performanţa Anei este demnă de lăudat, pentru că în decursul unei luni de campanie a adus plus valoare organizaţiei locale. A reuşit ceea ce preşedintele USR Bârlad nu putut să facă în 4 ani de conducere. După ce a devenit parlamentar,datorită redistribuirii, Mihai Botez prinde în 2020 acelaşi tren. Nu a reuşit să fie identificat de cetăţeni,nu a convins în ciuda nenumăratelor postări din mediul virtual,unele sponsorizate,capitalul său de imagine fiind un pic mai sus de zero. Fiasco-ul politic a lui Botez a început la alegerile locale,acolo unde şi-a dorit să preia ” hăţurile” judeţului,dar s-a dovedit a fi o pălărie mare pentru acesta . Ambiţios din fire,şi cine ştie poate „îmbătat” de funcţia de deputat,a crezut că obţinerea unui mandat de parlamentar va fi o misiune simplă. Greşeală mare: alegătorii nu au fost impresionaţi de cuvântările magice de pe reţeaua de socializare şi iată-l din nou,după patru ani,la ruleta redistribuirii.

La polul opus s-a situat Ana Maria Vintilă,care a mers din ” aproape în aproape” cu paşi mici,dar se pare că au fost siguri. Modestă,discretă şi cu mult bun simţ s-a făcut cunoscută în cartierele Bârladului. Unii au etichetat-o drept un „no name”, o mimoză în grădina politică a oraşului plină de spini. Acum, Ana joacă o carte mare : dacă îşi va duce la îndeplinire funcţiile de viceprimar ca la carte, adică să fie o prezenţă activă în viaţa oraşului are toate şansele ca din această funcţie,cu capitalul de imagine asigurat să intre peste 4 ani în competiţia pentru Primăria Bârlad.

În acelaşi timp,cei nehotărâţi, tinerii au posibilitatea de a crede din nou în politică,de a spera că se poate schimba ceva în această urbe,prin forţe proprii şi nu având în spate un portofel plin de pile şi relaţii. Ana poate fi plus valoarea locală care îi lipsea USR-ului Bârlad. Dar,dacă timp de 4 ani vom avea o mimoză pudică care doar va fi fotografiată la evenimentele culturale şi ne va încânta retina cu ultimele apariţii din domeniul fashion,atunci contribuabilii vor deconta în fiecare lună peste 9000 de lei brut doar pentru modă,atunci nimic nu se va schimba. Istoria se va repeta ironic,dar va avea ,din nou, consecinţe care ne vor afecta pe toţi!

- Reclamă -

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.