Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
SănătateAproape 300 de bolnavi se află internați în spitalul bârlădean
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Aproape 300 de bolnavi se află internați în spitalul bârlădean

Cele mai citite Știri

Aproape 300 de bolnavi se află internați în spitalul bârlădean

- Reclama -

Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi, 03.11.2020, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 5246 de cazuri confirmate cu noul coronavirus:

Aproape 300 de bolnavi se află internați în spitalul bârlădean

-293 de persoane internate în spital: 275 pe secții (asimptomatici 5, forme ușoare 59, forme medii 150, forme severe 61) și 18 în ATI;
-154 de persoane decedate;
-4378 de persoane vindecate;
-421 de persoane pozitive la domiciliu.

Informăm cetățenii municipiului Vaslui că rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5 ‰ de locuitori și mai mică sau egală cu 3 ‰ de locuitori, iar datele furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui sunt:
dintr-un total de 12.862 de elevi, un număr de 14 elevi sunt confirmați pozitiv, procentul celor infectați fiind de 0,11 %;dintr-un total de 1.579 de cadre didactice, un număr de 7 cadre sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 0,44 %.

Menționăm că rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3‰ de locuitori în localitățile Bârlad, Negrești, Costești, Bălteni, Lunca Banului, Todirești, Vulturești, iar datele furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui sunt:

În municipiul BÂRLAD – dintr-un total de 11.579 de elevi, un număr de 19 elevi sunt confirmați pozitiv, procentul celor infectați fiind de 0,16 %;dintr-un total de 975 de cadre didactice, un număr de 18 cadre sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 1,85 %.

- Reclama-reclame ziare barlad

În orașul NEGREȘTI – dintr-un total de 2.508 elevi, un număr de 3 elevi sunt confirmați pozitiv, procentul celor infectați fiind de 0, 12 %;dintr-un total de 264 de cadre didactice, un număr de 3 cadre sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 1,14 %.

În comuna Costești – dintr-un total de 259 de elevi, niciun elev nu este confirmat pozitiv;dintr-un total de 30 de cadre didactice, niciun cadru didactic nu este confirmat pozitiv.

În comuna Lunca Banului – dintr-un total de 308 elevi, niciun elev nu este confirmat pozitiv;dintr-un total de 31 de cadre didactice, niciun cadru didactic nu este confirmat pozitiv.

În comuna Vulturești – dintr-un total de 186 de elevi, niciun elev nu este confirmat pozitiv;dintr-un total de 25 de cadre didactice, niciun cadru didactic nu este confirmat pozitiv.

În comuna Bălteni – dintr-un total de 117 elevi, niciun elev nu este confirmat pozitiv;
dintr-un total de 20 de cadre didactice, niciun cadru didactic nu este confirmat pozitiv.

În comuna Todirești – dintr-un total de 328 de elevi, niciun elev nu este confirmat pozitiv;dintr-un total de 37 de cadre didactice, un cadru didactic este confirmat pozitiv, procentul de infectare fiind de 2,70 %.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În cursul zilei de ieri, 02 noiembrie 2020, 133 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 44 de polițiști locali au desfășurat 10 acțiuni și misiuni specifice.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a peste 500 de persoane.
74 de persoane au fost depistate nerespectând măsurile individuale de protecție, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 3.500 lei.
De asemenea, peste 15 societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui acționează în sistem integrat alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Vaslui pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus. Acțiunea forțelor de ordine vizează respectarea măsurilor stabilite de autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19 în locurile publice, terase și spații închise, aglomerări de persoane.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui are în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea acestora, precum și supravegherea respectării de către participanții la diferite evenimente, a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.
O altă pagină web ce cuprinde informații de interes public privind epidemia de COVID-19 este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.
Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Urari Paste CARP Barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Lica Lilia este noul medic gastroenterolog al spitalului bârlădean

Doctorul Lica Lilia este medic rezident an V in specialitatea Gastroenterologie și care din această iarnă s-a alăturat echipei...

Alte știri de interes

- Advertisement -