Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: sâmbătă, 28 ianuarie, 2023
: 28 ianuarie, 2023
- Reclamă -
reclame ziare barlad
DiverseArtileria Română, la ceas aniversar
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Artileria Română, la ceas aniversar

În mijlocul artileriștilor bârlădeni a fost prezent domnul general-maior Dragoș-Dumitru IACOB, comandantul Diviziei 2 Infanterie „GETICA”

Vremea astăzi

28 ianuarie, 2023 -
1.3 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Română (nou) leu
EUR
4,942
USD
4,562
CHF
4,907
GBP
5,561

Cele mai citite Știri

Artileria Română, la ceas aniversar

În mijlocul artileriștilor bârlădeni a fost prezent domnul general-maior Dragoș-Dumitru IACOB, comandantul Diviziei 2 Infanterie „GETICA”

- Reclama -
La 10 noiembrie, Armata Română sărbătoreşte Ziua Artileriei. La această dată, în 1843, domnul Ţării Româneşti Gheorghe Bibescu (1842-1848) a legiferat, prin Porunca Domnească nr. 198, înfiinţarea primei baterii de artilerie, document ce consfinţeşte constituirea artileriei ca armă distinctă în Armata Română.

Primele baterii de artilerie în Ţara Românească şi în Moldova au fost organizate, în perioada 1843-1850, şi au fost înfiinţate turnătorii proprii în Munţii Apuseni, potrivit volumului „Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010). În timpul conflictului ruso-turc, în luptele de la Brăila, Gura Ialomiţei, Vadul Silistrei, Ostrov, au fost utilizate, între 1853-1854, bateriile de artilerie din Ţara Românească şi din Moldova.

Militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru TELL” din Bârlad, continuatorii tradițiilor și faptelor militare ale Regimentului 3 Artilerie Grea, au desfăşurat un ceremonial militar dedicat acestei sărbători cu respectarea tuturor măsurilor impuse de limitarea infectării şi răspândirii virusului SARS-COV-2.

La ceas aniversar, în mijlocul artileriștilor bârlădeni a fost prezent domnul general-maior Dragoș-Dumitru IACOB, comandantul Diviziei 2 Infanterie „GETICA”, care a transmis „La Mulți Ani” militarilor și le-a urat succes în activitățile viitoare, asigurându-i de aprecierea și respectul conducerii Diviziei 2 Infanterie „GETICA”.

Militari
Artileria Română, la ceas aniversar

Personalul Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru TELL”, urează tuturor artileriştilor La Mulţi Ani, sănătate, prosperitate și multă putere de muncă” au transmis printr-un mesaj public reprezentanții regimentului.

soldați
La 1 septembrie 1948, a fost înfiinţat Comandamentul Artileriei. Începând cu anul 1949, o parte semnificativă a armamentului de artilerie a fost înlocuit cu guri de foc care dispuneau de caracteristici superioare. În 1961, au luat fiinţă unităţile de rachete cu diferite destinaţii, iar între 1956-1965, artileria a fost dotată cu armament nou, au fost sporite şi diversificate mijloacele antitanc în cadrul tuturor eşaloanelor, au intrat în dotare, alături de autotunurile şi tunurile existente, aruncătoarele de grenade antitanc şi rachetele antitanc dirijate.

- Reclama-reclame ziare barlad

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

 

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Sperietură mare pentru călători după ce microbuzul în care erau s-a răsturnat

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială și un echipaj specializat pentru asigurare măsuri PSI și asigurarea...

Alte știri de interes

- Advertisement -