Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
EducațieAu crezut în “a doua șansă”. Aflați la vârsta maturității, o grupă...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Au crezut în “a doua șansă”. Aflați la vârsta maturității, o grupă de bârlădeni s-au înscris la cursurile de învățământ primar

La Școala Gimnazială ”Principesa Elena Bibescu” Bârlad - structură Școala Gimnazială ”V.I. Popa” au demarat cursurile grupei formate de nivel III - învățământ primar de tipul ”A doua șansă”.

Cele mai citite Știri

Au crezut în “a doua șansă”. Aflați la vârsta maturității, o grupă de bârlădeni s-au înscris la cursurile de învățământ primar

La Școala Gimnazială ”Principesa Elena Bibescu” Bârlad - structură Școala Gimnazială ”V.I. Popa” au demarat cursurile grupei formate de nivel III - învățământ primar de tipul ”A doua șansă”.

- Reclama -
Programul “A doua şansă “ se adresează adolescenţilor, tinerilor, adulţilor, proveniţi din medii sociale diverse şi cu vârste variate, care nu au urmat sau nu au finalizat învăţământul primar și gimnazial.

El oferă acestor categorii de persoane posibilitatea continuării şi finalizării învățământului obligatoriu fără a fi nevoite să-şi întrerupă eventualele activităţi profesionale sau familiale în care sunt angrenate.

O grupă de bârlădeni aflați la vârsta maturității are șansa de a urma cursurile de învățământ primar și la noi în oraș.

La Școala Gimnazială ”Principesa Elena Bibescu” Bârlad – structură Școala Gimnazială ”V.I. Popa” au demarat cursurile grupei formate de nivel III – învățământ primar de tipul ”A doua șansă”. Inițiativa face parte din Proiectul ”STAR”, al I.S.J. Brăila, în parteneriat cu I.S.J. Vaslui.

A doua Au crezut în “a doua șansă”. Aflați la vârsta maturității, o grupă de bârlădeni s-au înscris la cursurile de învățământ primar

“ Cursurile se vor desfășura în zilele de joi, vineri și sâmbătă la Școala Gimnazială ”V.I. Popa” și vor fi susținute de cadre didactice calificate ca experți ”A doua șansă”. 

- Reclama-reclame ziare barlad

Durata cursurilor va fi de 16 săptămâni, iar ulterior, se dorește continuarea studiilor prin constituirea grupei de nivelul IV, care să demareze începând cu luna octombrie 2022, în aceeași unitate de învățământ.

Direcția de Asistență Socială Bârlad va sprijini orice demers privind organizarea cursurilor de recuperare a învățământului primar, în sensul identificării potențialilor beneficiari, motivării și susținerii implicării beneficiarilor în program”, au transmis prin intermediul unei postări publice reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bârlad.

Programul “A doua șansă “ este un program flexibil, astfel încât să motiveze cursanţii şi să-i ajute să-l finalizeze, să ofere mai multă autonomie şcolilor în ceea ce priveşte implementarea lui, dar şi sprijinul necesar tuturor celor implicaţi, prin programe de formare a personalului didactic şi materiale educaţionale pentru cursanţi şi pentru cadrele didactice.

Prin intermediul acestuia s-au introdus elemente inovatoare în procesul educaţional, cum ar fi: curriculumul modular şi sistemul de credite pentru educaţia de bază, evaluarea, certificarea şi recunoaşterea competenţelor dobândite anterior de către cursanţi, asigurarea unui program de pregătire individualizat.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

- Reclama -

Comentarii știre

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
- Reclamă -
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

65 ani de istorie, zeci de generații care au absolvit, profesori de excepție -acesta este CV-ul cu care se laudă liceul “ Eminescu”

În 1958 ansamblul de clădiri construit în orașul Bârlad cu destinația de a fi liceu militar sau Academie militară...

Alte știri de interes

- Advertisement -