Cele mai recente rapoarte arată că peste 4 milioane de români au în familie pe cineva care a fost diagnosticat cu cancer.
Incidența cazurilor de îmbolnăvire este în creștere.
Un român din trei, care prezintă suspiciuni oncologice, refuză să continue investigațiile medicale. Este concluzia unei caravane de screening realizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer în zonele rurale.
Momentul în care o persoană descoperă că suferă de o anumită boală oncologică poate fi și cel mai important punct din procesul de tratare, susține medicul Nelu Tătaru, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.
Sunt ani buni de când chirurgul Nelu Tătaru își practică meseria și se bucură de reușita fiecărui pacient. Fie că le diminuează durerile sau îi ajută din nou să se simtă mai bine și să se întoarcă la o viață normală, Nelu Tătaru spune că pentru meseria pe care o practică este necesară empatia și dedicarea.
“Sănătatea este cel mai de preț lucru pe care-l avem, care se poate pierde atât de ușor dacă nu avem grijă de noi. În 2022 s-au consultat peste 800 de pacienți, salvând multe vieți prin descoperirea precoce a unor patologii ce puteau pune în pericol viața oamenilor ce nu aveau posibilitatea de a ajunge la un medic.
Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural oferă educație medicală, consultații și investigații medicale gratuite în sate defavorizate și zone cu acces dificil la servicii medicale.
Astfel de demersuri ajută la construirea acelui viitor sănătos pe care ni-l dorim.
Aveți grijă de sănătate! Vă asigur că fac tot ce îmi stă în putință pentru sănătate”, a declarat Nelu Tătaru.
O femeie de 48 ani a aflat, în urma investigațiilor făcute în caravană că are cancer de sân.
„Datorită caravanei am descoperit că am cancer mamar gradul 2 cu tumori de 3 cm. La început am fost bulversată, dar toată echipa caravanei a fost alături de mine pentru a parcurge acest drum greu.
M-au susținut și mă susțin în continuare. Mi-au salvat viața. Eu nu făcusem niciodată o ecografie mamară. Am venit în caravană ca voluntară, sunt elevă la Școala Postliceală Sanitară, dar nu m-am gândit că pot fi eu cea cu probleme. Susțin și vreau să încurajez toate femeile să meargă la control anual, chiar dacă nu au nicio problemă, așa pot descoperi la timp.” spune Geanina Damaschin.
Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.