Valentina și Ciprian Nistor din comuna vasluiană Vinderei au îndrăznit și au reușit! Harnici, ambițioși și foarte serioși, cei doi tineri au o mică afacere în satul Brădești, pe care Valentina a pus-o pe picioare în urmă cu trei ani.
Imediat după ce a terminat liceul, fata a accesat 6.500 de euro, din fonduri nerambursabile și s-a apucat de treaba. A cumpărat 1.000 de fire de căpșun și echipamentele necesare de la furnizori din România. Ajutată de familie și de Ciprian, care i-a devenit soț în acest an, a început să câștige teren pe piața locala cu fructe proaspete și parfumate.
Deși iarna bate la usa, la Brădești se coc căpșunile.
„După ce am terminat liceul, o doamnă profesoara mi-a sugerat să intru în acest program și deși la început mi s-a părut o glumă, treptat, totul a devenit realitate. Am primit 6.500 euro, bani pe care i-am investit în plante și în tot sistemul necesar dezvoltării lor. Nu știam mare lucru despre căpșuni, așa că am început să studiem, am luat legătura cu alți cultivatori și așa am ajuns la 8.000 de fire și la o producție de 1,5 tone fructe, în acest an. Ne implicăm toată familia, cot la cot. E multă muncă, dar când faci un lucru cu drag și clienții sunt mulțumiți, merită!
Dacă ai grijă și respecți planta, poti obține pe fiecare fir până la 1,5 kg de fructe intr-un an! Le tratăm cu atenție, ca pe niște copii, iar satisfacția e mare!”.
E frig, iar Ciprian a luat măsuri pentru a proteja florile și fructele și speră să aibă rod și în decembrie.
„Am acoperit plantele cu pânza microporoasă. Am văzut la alții și sper să funcționeze. Temperatura crește cu șapte grade față de afară. Mâine s-au anunțat -5 grade, așa că am mai pus un rând de pânză. Când e soare afară, le descoperim, când se răcește, le acoperim. Uitați ce frumusețe! Chiar dacă nu sunt foarte coapte acum, sunt dulci, aromate. Peste două zile, plecăm cu ele către clienți!„, a declarat Ciprian.
Își promovează produsele pe rețelele sociale și vând fructe și dulceața în Vaslui, Bârlad, de puțin timp și în Iași, dar trimit pachete și în străinătate.
Organizația non-profit Junior Achivehement (JA) România sprijină tinerii să devină antreprenori și să obțină finanțare pentru ideile lor. Cei mai mulți investesc în agricultură.
Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.