Când omul sfințește locul- edilul unei comune vasluiene construiește un azil pentru bătrâni

Investiția se justifică, în primul rând, prin raportarea la cheltuielile însemnate privind întreținerea și reparațiile clădirilor existente, unele dintre ele fiind construite în urmă cu 50 de ani.

0
Când omul sfințește locul- edilul unei comune vasluiene construiește un azil pentru bătrâni
- Reclamă -

“ Cine nu are bătrâni, să-și cumpere” spune o veche vorbă românească, iar edilul comunei Tutova din județul Vaslui se gândește, constructiv, la seniori. Aceste dorește să construiască un cămin nou pentru persoanele vârstnice . Investiția se justifică, în primul rând, prin raportarea la cheltuielile însemnate privind întreținerea și reparațiile clădirilor existente, unele dintre ele fiind construite în urmă cu 50 de ani.

“ Cu siguranță vă amintiți de anul 2011 când s-a decis închiderea mai multor spitale din țară, printre care și Spitalul din Tutova. A fost un moment dureros pentru toți tutovenii. Cu toate acestea, în calitate de primar al comunei Tutova, am conștientizat că este imperios să găsim o soluție pentru a salva un patrimoniu creat cu multă trudă.

Cu eforturi susținute de colegii din Primăria Tutova, consilieri locali, factori de decizie din cadrul Consiliului Județean Vaslui, am reușit ca fostul Spital să primească o altă destinație și așa a luat naștere CĂMINUL PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE. Din anul 2011 și până în prezent sunt în medie lunară 70 de persoane vârstnice rezidente, ceea ce înseamnă un grad de ocupare de 100%.
Anul 2011 a fost o adevărată provocare pentru noi ca administrație. Trebuia să demonstrăm că suntem capabili să menținem vie memoria celor care au trudit și au făcut posibilă existența spitalului din Tutova timp de un secol.
Astfel, am reușit să menținem patrimoniul, dar și să creăm 40 de locuri de muncă.

Recenziile bune, dar și colaborările cu instituții din alte orașe demonstrează că munca noastră, dar și a colectivului Căminului de bătrâni nu a fost în zadar.

Inițiativa de a construi un Cămin nou pentru persoanele vârstnice se justifică, în primul rând, prin raportarea la cheltuielile însemnate privind întreținerea și reparațiile clădirilor existente, unele dintre ele fiind construite în urmă cu 50 de ani. De aceea, avem obligația de a face toate demersurile necesare pentru a oferi siguranță și securitate persoanelor rezidente, dar și pentru a oferi condiții la standarde europene.

- Reclamă -

edilul unei comune vasluiene construiește un azil pentru bătrâni Când omul sfințește locul- edilul unei comune vasluiene construiește un azil pentru bătrâniObiectivul mai sus menționat este cuprins în Lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții, listă aprobată prin ordin de ministru în cursul anului 2020” a declarat Ion Corciovă, primarul comunei Tutova.

Așadar, cu puțină voință se pot “ muta munții din loc”, în acest caz se poate construi un așezământul modern care să poată găzdui bunici.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.