Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: miercuri, 21 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 21 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

Casa „Dej” deschisă publicului ( Foto)

Cele mai citite

Casa „Dej” deschisă publicului ( Foto)

Casa „Dej” deschisă publicului ( Foto)

Centrul de Documentare privind regimurile totalitare din România, deschis publicului

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, de marți, 22 septembrie 2020, Centrul de documentare privind regimurile totalitare din România și-a deschis porțile pentru public.

Amenajat în casa în care s-a născut fostul lider comunist Gheorghe Gheorghiu Dej, de pe strada Prof. dr. Gheorghe Vrabie, noul centru se va adresa tuturor celor care vor să cunoască mai multe despre regimurile totalitare din România, în principal cel comunist, impactul acestora asupra societății și mai ales consecințele suportate de românii care li s-au opus. La festivitatea de deschiderea oficială a Centrului au participat, alături de primarul Dumitru Boroș, istoricul Liviu Țăranu, membru al CNSAS, colecționarul Florian Pricop și prof. Cristian Onel. Ultimii doi au donat Centrului mai multe materiale informative, unele unicat.

„Este datoria și obligația oricărui popor puternic să își cunoască istoria exact așa cum a fost ea. Unii dintre noi am trăit-o și tocmai de aceea noi, cei de azi, trebuie să le-o lăsăm nealterată urmașilor noștri. Exact acest lucru își propune noul Centru de documentare, chiar dacă unele informații pe care publicul le poate găsi aici pot fi considerate tulburătoare, având în vedere duritatea și lipsa de umanitate a comuniștilor”, a spus primarul Dumitru Boroș.


Proiectul de reabilitare a Casei „Dej” și de amenajare a noul centru de documentare a costat circa 250.000 lei și a presupus reabilitarea acoperișului, interioarelor și asigurarea dotărilor. De menționat că stoleria exterioară a fost recondiționată, imobilul menținându-și acum imaginea din vremea în care fostul lider comunist avea să se nască la Bârlad.

 

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Centru mobil de vaccinare al MApN ajunge și în județul Vaslui

Cele 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, acționează începând de miercuri, 21...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -