Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

AdministrațieCine urmează să fie “ suveranii salariilor” în Primăria Bârlad , dacă...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Cine urmează să fie “ suveranii salariilor” în Primăria Bârlad , dacă aleșii locali vor vota actualizarea acestora

Astfel, secretarul general al municipiului va primi din februarie 13.005 lei, arhitectul șef 12.750 lei, directorul executiv 12.750 lei, contabilul șef 10.455 lei, șef serviciu / șef centru 9.690 lei, șef birou 8.160 lei.

Cele mai citite Știri

Cine urmează să fie “ suveranii salariilor” în Primăria Bârlad , dacă aleșii locali vor vota actualizarea acestora

Astfel, secretarul general al municipiului va primi din februarie 13.005 lei, arhitectul șef 12.750 lei, directorul executiv 12.750 lei, contabilul șef 10.455 lei, șef serviciu / șef centru 9.690 lei, șef birou 8.160 lei.

- Reclama -
UPDATE: În urma întrebărilor adresate de către consilierul local Cornel Pleșu,administrația locală a recunoscut că anexele care vizau creșterea indemnizațiilor primarului,viceprimarului și a consilierilor locali nu aveau ce căuta acolo. Prin urmare,indemnizația primarului, a viceprimarului și a consilierilor locali nu se va majora. Salariile secretarului general, al directorului economic vor rămâne cu valoarea stabilită în luna decembrie 2021. Edilul șef,Dumitru Boroș, a decis retragerea acestor documente din proiectul de hotărâre.

Ignoranță! Așa am putea explica apariția unor anexe care au generat discuții în cadrul CLM Bârlad din această după-amiază.

Deși la sfârșitul lunii decembrie 2021, Guvernul anunța “ înghețarea salariilor” primarilor, viceprimarilor, secretarilor și directorilor, două anexe care nu trebuiau să fie au fost postate pe linkul de ședință. Fără nicio logică, o hotărâre din 2017 era anulată, în favoarea celei de astăzi deși scria clar că de efectele ei beneficiază și aceștia.

“ Curat-murdar , coane Fănică”, vorba lui Caragiale pus în scenă azi de aparatul de specialitate a primarului Boroș. Nimeni nu a sesizat această greșeală . Dacă profesorul Cornel Pleșu, consilier local ALDE, nu insista pe acest aspect, probabil Prefectura Vaslui nu dădea viza de legalitate pe acest proiect. Iar cei care aveau de suferit erau tot angajații cu salariile mici.

salarii, Primăria Cine urmează să fie “ suveranii salariilor” în Primăria Bârlad , dacă aleșii locali vor vota actualizarea acestora salarii, Primăria Cine urmează să fie “ suveranii salariilor” în Primăria Bârlad , dacă aleșii locali vor vota actualizarea acestora

Vor vota sau se vor abține consilierii locali bârlădeni la proiectul de hotărâre ce vizează “ actualizarea în funcție de salariu minim pe economie a salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale “?

 

- Reclama-reclame ziare barlad

Astăzi, 31 ianuarie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, aleșii bârlădeni trebuie să voteze proiectul de hotărâre ce vizează “ actualizarea în funcție de salariu minim pe economie a salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale Administrație din Aparatul de specialitate al primarului și din instituțiile subordonate Consiliului Local Municipal Bârlad fără personalitate juridică și cu personalitate juridică: Direcția pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor , Cantina de Ajutor Social și Clubul Sportiv Rugby Club Bârlad”.

Conform informațiilor oficiale, în cazul în care se va vota acest proiect, urmează ca de actualizarea salariilor să beneficieze toți salariații care își desfășoară activitatea în serviciile enumerata mai sus.

Concret, o parte din salariile brute la care se adaugă diverse sporuri ( spor pentru condiții de muncă, care are o valoare de 15 la sută, sporul de vechime, norma de hrană, plus cel de 50 la sută din salariu de bază pentru cei implicați în obținerea de fonduri europene și vouchere de vacanță) pleacă de la 2651 de lei și ajung , în cazul șefilor de serviciu și la 9690.

Astfel, secretarul general al municipiului va primi din februarie 13.005 lei, arhitectul șef 12.750 lei,  directorul executiv 12.750 lei, contabilul șef 10.455 lei, șef serviciu / șef centru 9.690 lei, șef  birou 8.160 lei.

Directorul general al DAPPC Mircea Iosipescu va încasa 12.036 lei, șeful Cantinei de Ajutor Social 8.517 lei, directorul executiv al Clubului Sportiv de Drept Public „Rugby Club” 7.650 lei. 

De indemnizații actualizate vor beneficia și edilul șef al Bârladului, Dumitru Boroș, de luna viitoare va primi 17.850 lei, viceprimarul Ana-Maria Vintilă -15.300 lei, dar și consilierii locali care urmează să fie remunerați cu suma de 1785 lei. 

La primar și la viceprimar, conform legii, aceștia mai pot primi o majorare de 25 la sută care se poate acorda dacă au implementat un număr de trei proiecte cu finanțare europeană.

Salariații din cadrul compartimentelor prinse în proiect urmează să fie plătiți cu sume cuprinse între 2.651 de lei / brut, fără sporuri , și 5.610 lei. 

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

 

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Vine canicula, atenție la orele când ieșiți din casă!

Fenomenele meteorologice specifice sezonului cald constituie factori de risc pentru sănătatea populației, dar și pentru desfăşurarea normală a activităţilor....

Alte știri de interes

- Advertisement -