Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
AdministrațieConsilierii locali ai USR -PLUS au spus “pas” unui aparat benefic bolnavilor...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Consilierii locali ai USR -PLUS au spus “pas” unui aparat benefic bolnavilor COVID-19

Cele mai citite Știri

Consilierii locali ai USR -PLUS au spus “pas” unui aparat benefic bolnavilor COVID-19

- Reclama -

În ultima ședință a Consiliului Municipal Bârlad, autoritatea locală a propus achiziționarea unui aparat de ozonoterapie necesar pacienților bolnavi de Covid 19, și nu numai. Deși investiția se ridica la peste 20.000 de euro, singurii care s-au opus acestui demers au fost consilierii de la USR-PLUS. Motivația acestora? Procedura s-ar încadra la capitolul medicină alternativă. În schimb, au votat fără nicio obiecție peste un milion de lei către Reiser.

Au spus “pas” unui aparat benefic bolnavilor COVID-19

Pentru a explica beneficiile acestui aparat prezent a fost și doctorul Ion Chilinciuc, șeful secției ATI din cadrul spitalului bârlădean, care în calitate de pacient a testat acest instrument.

“ Acum, când tratăm pacienți Covid în spitalul nostru, iar mulți dintre ei ajung la ATI și necesită o îngrijire mai deosebită, această procedură le-ar fi benefică. Pacienții care ajung la ATI vin cu o afectare pulmonară de 80%, motiv pentru care necesită o sursă suplimentară de oxigen. Se practică mai multe tipuri de terapie cu ozon, dar noi vrem să ne axăm mai mult pe partea de autohemo ozonoterapie. Odată ce am practica această procedură s-ar reduce și costurile de spitalizare, respectiv de medicație administrată pacienților și materiale sanitare folosite. Am o vechime de peste 30 de ani în ATI, așa că pot spune că nu suntem siguri că antiviralele administrate în prezent bolnavilor Covid sunt bune. În primul rând, ele sunt foarte toxice pentru ficat și pentru rinichi. Noi vrem să aducem un flux de oxigen în organism. Cred că ați auzit de lămpile cu ultraviolete. Cu ozonul se sterilizează și sălile de operații și aparatura și instrumentarul. Ministerul Sănătății a achiziționat trei astfel de aparate pentru Spitalul «Victor Babeș» Timișoara, Spitalul «Victor Babeș» București și Spitalul Județean Craiova. Pot beneficia de ozonoterapie și pacienții în șoc septic, cu bronhopneumonii, cu afecțiuni neurologice, etc., deci aparatul poate fi folosit și după pandemia SARS-CoV-2. Deja se folosește în peste 30 de țări”, le-a explicat doctorul Chilinciuc celor prezenți în sală.

Medicul Ovidiu Ciobotaru, consilier USR-PLUS a încercat să își influențeze colegii în a nu vota acest proiect de hotărâre motivând că această terapie s-ar încadra la capitolul medicină alternativă.

“ Terapia cu ozon intră în această categorie, alături de astrologie, yoga și alte terapii alternative. Sunt reglementate, dar nu sunt studiate” a motivat consilierul USR.

- Reclama-reclame ziare barlad

După mai bine de 15 minute de dezbateri, proiectul a fost votat, iar singurii care au spus “ pas” au fost cei trei consilieri de la USR-PLUS.

Procedura este decontată de Casa Națională de Sănătate.

Trebuie reamintit faptul că aceștia au fost de acord să ofere Reiserului peste 500.000 de euro ( 2.8 milioane lei), dar s-au opus unei investiții ,puțin peste 20.000 de euro, dată spitalului bârlădean.

Cristina Radulescu

au spus “pas” unui aparat benefic bolnavilor COVID-19 Consilierii locali ai USR -PLUS au spus “pas” unui aparat benefic bolnavilor COVID-19

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Numărul crescut al celor îmbolnăviți de gripă și COVID modifică programul de vizită la spitalul bârlădean

Ca urmare a creșterii numărului de cazuri confirmate de Covid și gripă, conducerea spitalului bârlădean a decis ca începând...

Alte știri de interes

- Advertisement -