Contrabanda cu ţigarete a unor bârlădeni stopată,pe moment!

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoanele cercetate ar fi fost implicate în activități de deținere, transport și comercializare de țigarete ce prezentau timbru de acciză de Republica Moldova sau fără timbru de acciză.

0
Contrabanda cu ţigarete a unor bârlădeni stopată,pe moment!
- Reclamă -

În perioada 11-12 martie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat 6 percheziții domiciliare, la adrese de pe raza municipiului Bârlad, județul Vaslui.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de ”contrabandă” în formă continuată, faptă prev. și ped. de art. 270, alin. 3, din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

De asemenea, oamenii legii au pus în aplicare și un număr de 4 mandate de aducere emise pe numele a trei femei, cu vârste cuprinse între 21 și 66 de ani și a unui bărbat, de 61 de ani, toți din municipiul Bârlad, județul Vaslui.

În urma perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate, în vederea stabilirii provenienței, un număr de 25.540 de țigarete, precum și sumele de 2075 de euro și 3680 de lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoanele cercetate ar fi fost implicate în activități de deținere, transport și comercializare de țigarete ce prezentau timbru de acciză de Republica Moldova sau fără timbru de acciză.

- Reclamă -

” În data de 11 martie a.c., ca urmare a probatoriului administrat, față de 2 persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior, acestea au fost prezentate Judecătoriei Bârlad care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

În data de 12 martie a.c., ca urmare a probatoriului administrat, față de 1 persoană de 66 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus față de aceasta măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Față de tânăra de 21 de ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a întregii activități infracționale” au declarat reprezentanţii IPJ Vaslui.

 

Reamintim faptul că, pentru infracțiunea de contrabandă, Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi, iar în cazul în care aceste fapte sunt săvârşite de una sau mai multe persoane înarmate ori de două sau mai multe persoane împreună, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă și colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

 

 

Cristina Radulescu

Contrabanda cu ţigarete a unor bârlădeni Contrabanda cu ţigarete a unor bârlădeni stopată,pe moment!

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.