Și salvatorii se îmbolnăvesc de COVID-19 !

0
Pompierii bârlădeni solicitați să spargă ușa unui apartament
Pompierii bârlădeni solicitați să spargă ușa unui apartament
- Reclamă -

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui sunt doi subofițeri diagnosticați pozitiv SARS-Cov-2 (COVID-19), asimptomatici. Ambii subofițeri sunt de la Detașamentul de pompieri Vaslui.

Primul subofițer confirmat pozitiv a fost contactul soției sale, aceasta fiind confirmată pozitiv COVID-19 în data de 08.07.2020 (aceasta lucrează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, la Serviciul financiar).

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui ” cel de-al doilea subofițer confirmat pozitiv, este coleg de birou cu primul infectat COVID-19. În urma anchetei epidemiologice, s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru alți patru subofițeri. Menționăm faptul că nu a fost afectată capacitatea operativă a unității. De la debutul stării urgență, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui a luat măsuri speciale de reducere a riscului de infectare cu SARS-Cov-2 (COVID-19). Astfel, lucrătorii din operativ au fost dispersați prin înființarea unor puncte de lucru temporare, de asemenea, dispunând-se realizarea unor trasee de circulație diferite în interiorul subunităților. dezinfectarea regulată a spațiilor de lucru, distribuirea de măști de protecție și dezinfectanți, precum și obligativitatea de a purta mască de protecție și mănuși în interiorul spațiilor închise” .

- Reclamă -

Luni, 13 iulie, la nivelul județului, situația statistică conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui se prezenta astfel :
– 39 de persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă;
-nicio persoană nu a fost izolată la domiciliu în ultimele 24 de ore;
-4 persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore;
– o persoană se află în carantină la data curentă;
– cazuri confirmate cu noul coronavirus: 221 ( 36 de persoane internate în spital, decedate 22 de persoane, 151 de persoane externate din spital și 12 persoane pozitive la domiciliu).

- Reclamă -

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.