Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: duminică, 18 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 18 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

COVID-19 la Primărie-iată ce măsuri au fost dispuse

Cele mai citite

COVID-19 la Primărie-iată ce măsuri au fost dispuse

COVID-19 la Primărie-iată ce măsuri au fost dispuse

Autoritatea publică locală aduce prin intermediul unui comunicat de presă, publicat pe siteul instituției, măsurile care au fost dispuse după ce un salariat a fost confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2.

” Aducem la cunoștință publică faptul că, în data de 21.07.2020, un salariat al Primăriei municipiului Bârlad a fost confirmat pozitiv Covid-19.

Din acest motiv, în dimineața zilei de 22.07.2020, orele 06.00, s-a procedat la dezinfecția tuturor spațiilor din primărie, operațiune desfășurată și în ziua de 17.07.2020. Astăzi, 24.07.2020 se efectuează o nouă dezinfecție a spațiilor.

Biroul în care lucra salariatul a fost dezinfectat și sigilat, întrucât colegul acestuia se află în concediu de odihnă din data de 15.07.2020.

La nivelul primăriei s-au luat toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare, astfel:

 • dezinfecția tuturor spațiilor;
 • luarea temperaturii salariaților la sosirea la program și înregistrarea acesteia, sub semnătură, în registrul special;
  • stabilirea unui program eșalonat de începere a lucrului în vederea evitării aglomerației;
  • distribuirea de echipament de protecție personalului primăriei;
  • menținerea accesului cetățenilor pe circuite separate de intrare-ieșire;
  • acolo unde este posibil, se lucrează acasă.Rugăm cetățenii să respecte indicațiile reprezentantului poliției locale la intrarea în sediul Primăriei.”La începutul acestei săptămâni o angajată din cadrul Bibliotecii ” Stroe Belloescu” a fost spitalizată după aflarea rezultatului pozitiv la COVID-19.  Conform raportărilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, la nivelul județului vineri 24.07, sunt înregistrate 456 de cazuri confirmate cu COVID-19 ( 175 de persoane internate în spital, 26 de persoane decedate, 162 de persoane vindecate și 93 de persoane pozitive la domiciliu).

   Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.
   În cursul zilei de ieri 23 iulie 2020, peste 145 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 50 de polițiști locali au desfășurat 5 misiuni specifice.
   S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a peste 230 de persoane. De asemenea, 56 de societăți comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
   Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

   

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Bărbat rănit după ce a alunecat sub un motocultor cu freză

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a intervenit în orașul Negrești cu o autospecială pentru stingere...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -