Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

SănătateCOVID-19- mărturia unui pacient vasluian infectat
Articol din categoria: Stiri si Informatii

COVID-19- mărturia unui pacient vasluian infectat

Cele mai citite Știri

COVID-19- mărturia unui pacient vasluian infectat

- Reclama -
PNL Barlad Alegeri 2024

Mărturia unui pacient vasluian infectat cu COVID-19 : certitudinea zilei de mâine nu există

Mărturie cutremurătoare de pe patul de spital al unui bolnav confirmat cu COVID-19. Videograful vasluian , Bogdan Raba , a dorit să împărtășească prietenilor, dar și necunoscuților prin ceea ce trece un bolnav diagnosticat cu SARS-Cov-2. De la agonie la extaz în cazul acestui virus nu este decât un pas , iar speranțele sunt decimate de noi fețe pe care le poate lua COVID-19 într-un timp extrem de scurt . Simptomatologia diferă de la caz la caz , dar traumele pe care le lasă organismului se regăsesc în anamneza pacienților COVID-19.

”Sunt în spital, confirmat pozitiv. Nici nu era nevoie să mă testez, mi-am dat seama după simptome: transpirație abundentă, temperatură, dureri de genunchi și de spate groaznice .
Este doar povestea mea pe care-o trăiesc aproape de 2 săptămâni. Când ajungi în spital, trăiești o altă realitate: cadre medicale echipate „din vârful părului până-n degetele de la picioare”.                                                                                                                     Îi compătimeam: erau transpirați pe față, pe corp, mănușile și cizmulițele erau pline cu transpirație. Se comportă ca și cum aș fi copilul lor . Să le dea Dumnezeu sănătate să ducă aceasta luptă fără probleme. Totul este strict supravegheat și dezinfectat.
În prima săptămână am avut un tratament destul de dur pentru boală, așa am ajuns să nu mai pot mânca aproape nimic zilnic și nici măcar apă să beau. Stomacul a fost pus la punct. Doctorul spune că ori e de la boală, ori de la tratament. După ce am terminat cu tratamentul pentru boală, au început stările de amețeală până aproape de leșin, orice încercăm să mănânc sau să beau imediat îmi venea să vărs… Au trecut și aceste stări.. Se apropia ziua de externare, dar a revenit febra, de care nu am reușit să mai scap, și durerile de picioare și spate . S-a început o investigație mai amplă cu analize și CT pentru a se descoperi cauza..
Fiind bolnav și de diabet, pe durata tratamentului s-a început administrare de insulină, ceea ce nu luasem niciodată. Din cauza stresului în loc să scadă valorile, îmi cresc pe zi ce trece.
Uneori am impresia că trăiesc un coșmar din care urmează să mă trezesc și să simt că totul e bine. Certitudinea zilei de mâine nu există.
Să ne bucurăm de prezent !
Am avut noroc de un prieten foarte bun de la Spitalul de urgențe Vaslui, care a avut grijă de mine, și îi mulțumesc din tot sufletul…
Din păcate prin acest coșmar trece și familia mea, soția și copilașul. Singurul lucru bun a fost că suntem împreună și ne este mai ușor, decât să fi fost singur, și îl avem și pe Doamne Doamne aproape de noi, Biserica fiind la 2 pași, e liniștitor că se aud slujbele…
Asistentele spun că peste 90% din pacienți sunt din Vaslui și restul din Bârlad. Ceva nu funcționează bine la noi, nu mai există deloc siguranță.. Spitalul e plin 100 %.
Nu am relatat această experiență pentru a atrage atenția sau pentru a fi compătimit. Vă rog să nu mă sunați pentru că nu pot răspunde, sunt ținut în perfuzii și monitorizat ceva mai strict acum. E un semnal de alarma că virusul exista, nu este o simplă răceală, trebuie să vă protejați ca să îi protejați și pe ceilalți, tratamentul este dureros, chiar și la formele ușoare, virusul suferă mutații și încă sunt foarte multe necunoscute în privința lui Sars-Cov 2.
Protocolul care este acum în vigoare spune că se face retestare la 8 zile (cam o%șanse să devii negativ) și dacă ieși negativ pleci acasă la 10 zile și nu mai e nevoie de carantină, iar dacă testul este pozitiv, se stă până la 14 zile de la începerea simptomelor, și carantină 4 zile.. Se spune că virusul nu mai este contagios după cele 14 zile de spitalizare și tratament…
Sper să nu ajungem să fim priviți ca niște „ciumati” când vom reveni acasă … Ar trebui ca toată lumea să fie mai responsabilă, să se protejeze și să protejeze. Nimeni nu este intangibil” a scris vasluianul Bogdan Raba pe pagina sa de socializare.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

1 COMENTARIU

  1. Ce nu inteleg eu, „Spitalul de urgențe Vaslui, care a avut grijă de mine, și îi mulțumesc din tot sufletul…”
    Pacientii cu Covid din judetul Vaslui nu sunt internati la Spitalul Barlad?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Concert Seara Șlagărelor Nemuritoare Bârlad
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Candidatul PNL la președinția CJ Vaslui, dr.Nelu Tătaru, vine cu o viziune nouă în politica românească

Aducând o nouă perspectivă în arena politică, Nelu Tătaru, candidatul PNL pentru Consiliul Județean Vaslui, își propune să schimbe...

Alte știri de interes

- Advertisement -