Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
ReportajeCretzu a pus Bârladul pe harta muzicii hip-hop și trap
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Cretzu a pus Bârladul pe harta muzicii hip-hop și trap

Cele mai citite Știri

Cretzu a pus Bârladul pe harta muzicii hip-hop și trap

- Reclama -

Cretzu a pus Bârladul pe harta muzicii hip-hop și trap

Când spui rap sau trap îți vin în minte imagini cu băieții răi, o lume în care cuvintele joacă și au un rol primordial, dar cu un pic de răbdare și dorință să treci de barierele pe care , de multe ori mintea noastră le ridică, cunoști niște oameni cu mult bun simț, responsabili și care consideră că acest gen de muzică este cea care le permite să se exprime.    Bârlădeanul Daniel Ovidiu Racoviță este unul dintre cei care au ales să își exprime sentimentele pe acest gen de muzică. Numele de scenă este CRETZU, iar succesul i-a bătut la poartă. În doar 48 de ore de la lansarea videoclipului ” Mă cheamă” împreună cu StradaVarius , piesa a avut peste 33.000 de vizualizări.

Puțini dintre noi cunosc ce este trap-ul. Acesta este o nouă direcție muzicală, care combină în sine bit-ul de bază trap, muzica electronică și hip-hop. Ea nu este limitată de rame oficiale și nu are o denumire bine-stabilită, de aceea ea poate fi denumită Trap, Club Trap, EDM Trap sau Trapstyle.
Rap-ul (numit și MCing) constă în rostirea de rime (engleză „flow”), jocuri de cuvinte sau poezie într-un mod ritmic. Stilistic, rapul se află la întrepătrunderea dintre discurs, proză, poezie și cântec. După unii, cuvântul rap este un acronim, RAP = Rhythm And Poem .        Pe drumul acesta muzical a pornit și bârlădeanul Daniel Ovidiu Racoviță, cunoscut iubitorilor acestui gen drept Cretzu. Descoperit de Șișu Tudor, artistul bârlădean este implicat acum în proiectul național StradaVarius.

CRETZU s-a născut datorită pasiunii pentru muzică, iar hip-hopul a fost cel care i-a deschis aripile spre universul notelor și al cuvintelor.

” Frații mei au cumpărat , undeva prin 2003 când aveam 6 ani,o casetă cu BUG MAFIA și de când am ascultat prima oară mi-am dorit toată viața să fac asta.Mulți văd acest gen muzical făcut de “băieții răi” pentru “băieții răi” Nu pot să spun că este adevărat sau fals, dar totuși muzica asta a plecat din stradă și e normal să rămână acolo ! Nu am făcut niciodată muzică pentru a transmite un mesaj anume, pur și simplu găsesc un instrument și de acolo gândurile zboară singure ! ” ne-a declarat Cretzu.

- Reclama-reclame ziare barlad

Talentul nu îi lipsește artistului, recunoașterea acestui fapt venind la scurt timp după lansarea primei piese.

” Am scos “Gang Gang” (una dintre piesele mele ) acum un an de zile, iar după câteva ore Sișu Tudor a distribuit-o pe pagina lui oficială ! I-am mulțumit, normal, iar după câteva luni am primit un telefon de la el întrebându-mă dacă doresc să fac parte din StradaVarius ! Desigur au fost foarte multe contre, cred că nu am primit atâtea înjurături la adresa mea în toată viața, până atunci! El provenind dintr-un mediu mult mai underground să zic așa ! Iar eu venind din lumea muzicii trap. Pe termen scurt urmează să filmez două videoclipuri la Bârlad (primele la mine “acasă”) până acum am filmat în Torino, Paris și Londra ! Pe termen lung, Dumnezeu știe ! ” ne dezvăluie Cretzu.

Putem vorbi despre o rețetă a succesului ? Despre niște ingriedente secrete care să îți asigure notorietate și un loc pe scara de valori a acestui gen muzical?

” La 18 ani am plecat din sânul părinților. Am plecat de la Roma la Torino singur, unde mă aștepta verișoara mea, practic ea m-a lansat în muzică cunoscând un grup “THE RRR MOB”. Mergând în studio cu ei am zis că asta e viața pe care vreau să o trăiesc ! Am început să muncesc în club, strângeam pahare de pe masă de la ora 6 la 6 a doua zi dimineața pentru 50€ ! Apoi ușor, ușor am crescut m-au promovat ca ospătar și câștigam 80€ pe seara plus tips (n.r. bacșișurile) care de multe ori mă salvau .Apoi am plecat la Paris unde am deschis împreuna cu alții 200/300 de italieni cel mai mare restaurant din Europa “Station F” sau “La felicità” , unde în trei luni am ajuns șef de sală! Dacă vreți să știți am muncit foarte mult! 7 zile din 7 câte 12 ore, totul pentru îndeplinirea visului meu ! Fără timp și răbdare nu ajungi nicăieri!”-acesta a fost răspunsul sincer al lui Cretzu.

Artistul bârlădean îi incurajează pe tineri să creadă în ei, să își găsească acel drum pe care doresc să-l parcurgă frumos, poate în detrimentul calculatorului.

” Sincer , cred că lumea trebuie să evolueze, atâta tot ! Tehnologia ne poate ajuta sau ne poate ține închiși în casă, acum depinde de fiecare ce drum vrea să urmeze în viață. Implicarea tinerilor în muzică… cred că fiecare ar trebui să creadă mai mult în propriile puteri ! Au nevoie de curaj , fără este imposibil ! Munciți , câștigați bani și investiți în voi !”

Așadar, Bârladul confirmă,din nou, că avem pepinieră de talente . Niște diamante care pot fi scoase la suprafață cu puțină voință și care șlefuite de o mână magică vor produce acele sclipiri. În cazul lui Cretzu, muzicale!

- Reclama -

Comentarii știre

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
- Reclamă -
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

65 ani de istorie, zeci de generații care au absolvit, profesori de excepție -acesta este CV-ul cu care se laudă liceul “ Eminescu”

În 1958 ansamblul de clădiri construit în orașul Bârlad cu destinația de a fi liceu militar sau Academie militară...

Alte știri de interes

- Advertisement -