Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

EducațieCristian Silvestru a adus medalia de bronz la Bârlad. Acesta a participat...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Cristian Silvestru a adus medalia de bronz la Bârlad. Acesta a participat la olimpiada națională de astronomie

Cele mai citite Știri

Cristian Silvestru a adus medalia de bronz la Bârlad. Acesta a participat la olimpiada națională de astronomie

- Reclama -
În perioada 7 – 11 iunie s-a desfășurat ediția XX a Olimpiadei Naționale de Astronomie și Astrofizică la Vălenii de Munte, județul Prahova,. Reamintim cu această ocazie că prima ediție a acestei competiții s-a defășurat în 2003 la Liceul Teoretic Mihai Eminescu Bârlad.


Noua categorie introdusă în Regulamentul specific al Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică, Juniori 1 (elevi cel mult în clasa a VI-a), oferă posibilitatea școlarilor care încep studiul sistematic al Astronomiei din primii ani de gimnaziu, să acceadă la etapa națională. Acest lucru va determina o creștere a bazei de selecție pentru olimpiadă.

Calificat pentru prima dată la o etapă națională a olimpiadelor școlare, Cristian Silvestru, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național Gheorghe Roșca Codreau, pregătit în cadrul Asociației Astronomice SIRIUS, a obținut Medalia de Bronz la categoria Juniori.

Cristian Silvestru a adus medalia de bronz la Bârlad Cristian Silvestru a adus medalia de bronz la Bârlad. Acesta a participat la olimpiada națională de astronomie

“ Felicitări juniorului Cristian Silvestru și părinților pentru sprijinul permanent în evoluția sa! Cristian a început studiul Astronomiei în clasa a IV-a, ca elev al Școlii GimnazialeEpiscop Iacov AntonoviciBârlad, odată cu participarea la proiectul educațional „Tabăra de lângă casă”.

Participarea la proiectele și activitățile AAS i-au oferit oportunități de afirmare alături de colegi din generația sa. Al doilea pas a fost făcut prin participarea la proiectul internațional <<ERATHOSTENES>> și obținerea unui rezultat excelent: cea mai bună determinare a razei terestre, alături de alte 5 echipe din lume. A urmat participarea la diferite competiții cu tematică astronomică și obținerea de fiecare dată a Premiului I / Laureat, iar în acest an prima participare la ONAA, ceea ce dovedește potențialul său pentru domeniul științific.

- Reclama-reclame ziare barlad

Rezultatul obținut la această ediție a olimpiadei,evidențiază faptul că performanța continuă la Asociația Astronomică SIRIUS. Ne face plăcere să amintim cu ocazia acestui eveniment, olimpicii AAS cu care se mândrește comunitatea bârlădeană: Nicu-David Șerban, George Robert Butunoi, GeorgianAlin Melinte, Vlad-Dumitru Mărgărint, Alexandru Tofan, Camelia Sîrbu, Alexandru Costache, Ovidiu Florin Vasluianu, Ada Rotaru, Tiberiu Micu, Emil-George Mocanu, Elena Onose, Alexandru Vătămanu(absolvent în acest an ca șef de promoție al Facultății de Fizică din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca), Cosmin Ionuț  Popa, Cosmin Gabriel Hrițuc și, nu în ultimul rând, Vlad Alexandru Lazanu, Andrian Ceban, Ruxandra Toma, premiați la prima ediție, de fapt, organizată la Bacău, dar considerată semioficială de Ministerul Educației!”, a declarat profesorul Ioan Adam, președintele Asociației Sirius.

Cristian Silvestru a adus medalia de bronz la Bârlad Cristian Silvestru a adus medalia de bronz la Bârlad. Acesta a participat la olimpiada națională de astronomie

Pregătirea elevilor interesați de astronomie pentru probele olimpiadei (teoretică, observațională de noapte, observațională de zi, observațională de hartă mută) se desfășoară la sediul secundar al asociației din Bârlad situat pe Str. 1 Decembrie Nr.38. Activități specifice probei observaționale:identificarea constelațiilor și stelelor principale, dobândirea abilităților de mânuire a instrumentelor astronomice,identificarea planetelor și obiectelor Messier vizibile în momentul observațiilor, identificarea magnitudinii aștrilor, determinarea distanței unghiulare dintre stele, iar pentru proba observații de zi, lucrări legate de activitatea solară și altele.

“ Participarea la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică înseamnă foarte multă muncă pentru acumularea de noi cunoștiințe atât din domeniul astronomiei (care nu se studiază în școală), cât și domeniul fizicii și matematicii.Invităm pe cei interesați de atingerea performanței, se alăture membrilor AAS începând cu 21 iunie 2023 la derularea proiectului educațional << Școala de Vară AAS aduce Universul mai aproape de tineri>>”, a mai declarat profesorul Ioan Adam.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Au fost prinși suspecții odioasei crime comise în Pungești

UPDATE: Oamenii legii l-au prins pe Buzatu Zoro și pe concubina acestuia la Brașov. Ei au fost reținuți și...

Alte știri de interes

- Advertisement -