Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

AdministrațieCu respect și responsabilitate, primarul comunei Tutova demonstrează că “ omul sfințește...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Cu respect și responsabilitate, primarul comunei Tutova demonstrează că “ omul sfințește locul”

Dacă ar fi să facem un calcul rapid, se poate spune că în fiecare lună administrația locală din Tutova a oferit comunității câte un proiect finalizat.

Cele mai citite Știri

Cu respect și responsabilitate, primarul comunei Tutova demonstrează că “ omul sfințește locul”

Dacă ar fi să facem un calcul rapid, se poate spune că în fiecare lună administrația locală din Tutova a oferit comunității câte un proiect finalizat.

- Reclama -
PNL Barlad Alegeri 2024

A trecut un an de când oamenii au ales omul care să le conducă comunitățile. Primarul comunei Tutova, Ion Corciovă și-a făcut raportul de activitate și l-a prezentat celor care,prin taxe și impozite, susțin investițiile mult așteptate.

“ În tot acest timp, care a trecut de la alegerile din 27 septembrie 2020, am încercat să ne respectăm angajamentele pe care ni le-am asumat față de locuitorii comunei Tutova. Ne-am angajat, în primul rând, să #CONTINUĂM, să #FINALIZĂM investițiile în derulare, dar, în același timp, să nu ratăm alte oportunități care pot contribui la dezvoltarea comunității noastre.

Nu este ușor deoarece realizarea unor investiții este condiționată de mulți factori, precum:
– FINANȚATORI, care ar trebui să asigure un flux continuu privind resursele financiare;
– CONSTRUCTORI implicati și serioși;
– BENEFICIAR, care să monitorizeze buna execuție a lucrărilor, procesarea documentelor primite în vederea solicitării de fonduri și de asemenea, asigurarea necesarului de cofinanțare etc.

Cu mici excepții, pot spune că factorii implicați în realizarea și monitorizarea investițiilor și-au înțeles pe deplin obligațiile ce decurg din angajamentele asumate.

Pe parcursul celor 12 luni, care au trecut de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, am reușit să finalizăm sau să aducem cât mai aproape de finalitate următoarele investiții:

- Reclama-reclame ziare barlad

1. Finalizare obiectiv – recepție finală: înființare, amenajare spațiu public de recreere din satul Tutova.

2. Au continuat lucrările la obiectivul înființare CENTRE SOCIALE, CENTRU DE ZI, CANTINĂ SOCIALĂ, UNITATE DE ÎNRIJIRE LA DOMICILIU. Lucrările sunt realizate în procent de 90%. A fost lansată procedura de licitație pentru dotări și ne propunem ca până la finalul anului 2021 să facem selecția personalului, iar acest centru să fie funcțional.

3. Au fost realizate în procent de 98% lucrările de modernizare ale DC 78 Tutova – Ciortolom, modernizare străzi în localitățile Tutova și Bădeana, urmând ca până la finalul lunii octombrie 2021 acest obiectiv să fie recepționat.

Drum, reabilitare

Tutova, Proiecte Cu respect și responsabilitate, primarul comunei Tutova demonstrează că “ omul sfințește locul”
4. A fost înlocuită rețeaua de distribuție apă potabilă cartier CAP din satul Bădeana.

5. A fost extinsă rețeaua de canalizare în satele Tutova și Bădeana, ceea ce face ca absolut toate locuințele din cele 2 sate să aibă acces la rețeaua de canalizare.

6. Au fost modernizate, prin betonare, toate străzile din cartier CAP Bădeana.

7. A fost extinsă rețeaua de distribuție a gazelor naturale în satele Tutova și Bădeana, lungimea rețelei de distribuție realizată în acest an depășind 7 km (zona de nord a satului Badeana, zona CAP, cartierele peste calea ferată din Tutova și Bădeana). Chiar în această perioadă se fac punerile în funcțiune a sistemelor de distribuție pentru locuințele în care au fost realizate instalațiile de utilizare.

8. A fost demarată procedura de extindere a concesiunii ce vizează distribuția gazelor naturale în satele Crivesti, Ciortolom, Coroiu și Vizureni. A fost finalizată procedura de licitație publică pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și execuție. Pentru primul lot, respectiv satul Coroiu, în data de 29.09.2021 a fost recepționat Proiectul tehnic, zilele acestea urmând sa fie emisă autorizația de construire și începerea efectivă a lucrărilor. Vizavi de această lucrare, ne menținem poziția conform căreia locuințele din satul Coroiu vor fi racordate la rețeaua de distribuție a gazului metan în acest an.

9. A fost finalizată procedura de licitație pentru proiectare care vizează modernizarea iluminatului public din comuna Tutova.

10. A fost depusă solicitarea de finanțare pentru investiția „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice – Cămin pentru persoane vârstnice Tutova – corpuri C1, C4, C8.

11. Din categoria obiectivelor promise și îndeplinite se numără finalizarea Bisericii din comuna Tutova a cărei sfințire va avea loc pe 15 august 2022, precum Centrul de permanență din comuna Tutova. Centrul funcționează din septembrie 2020. Având în vedere contextul actual, am considerat că centrul poate să își îndeplinească rolul și să asigure asistență medicală continuă, 24 de ore din 24, 7zile din 7 sub îndrumarea celor 4 medici de familie și fără inaugurare.

Tutova, Proiecte Cu respect și responsabilitate, primarul comunei Tutova demonstrează că “ omul sfințește locul”
Cu respect și responsabilitate, primarul comunei Tutova demonstrează că “ omul sfințește locul”

Tutova, Proiecte Cu respect și responsabilitate, primarul comunei Tutova demonstrează că “ omul sfințește locul” Rămânem conectați la întreaga problematică a locuitorilor comunei Tutova, încercăm să găsim soluții pentru rezolvarea lor, iar în ceea ce privește abordarea oportunităților de investiții, pot spune că suntem mai pregătiți ca niciodată având proiecte care vizează toate activitățile din comuna Tutova, proiecte mature care pot fi lansate în orice moment.

Mulțumesc tuturor locuitorilor comunei Tutova pentru implicare și dorința de schimbare în bine!” a transmis edilul , Ion Corciovă.

Dacă ar fi să facem un calcul rapid, se poate spune că în fiecare lună administrația locală din Tutova a oferit comunității câte un proiect finalizat.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Concert Seara Șlagărelor Nemuritoare Bârlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Ciprian Ionuț Trifan este candidatul susținut de PSD Vaslui pentru funcția de președinte al Consiliului Județean

Actualmente vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui, social-democratul Ciprian-Ionuţ Trifan a fost desemnat în unanimitate să intre în bătălia electorală...

Alte știri de interes

- Advertisement -