Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
Diverse“ Curățăm România” a început și în județul Vaslui
Articol din categoria: Stiri si Informatii

“ Curățăm România” a început și în județul Vaslui

Administrația Fondului pentru Mediu pune la dispoziția primariilor un buget prin care aceștia vor putea deconta o parte din cheltuielile de ecologizare (transport, colectare, cheltuieli cu utilajele de colectare, cheltuieli de depunere la gropile autorizate)

Cele mai citite Știri

“ Curățăm România” a început și în județul Vaslui

Administrația Fondului pentru Mediu pune la dispoziția primariilor un buget prin care aceștia vor putea deconta o parte din cheltuielile de ecologizare (transport, colectare, cheltuieli cu utilajele de colectare, cheltuieli de depunere la gropile autorizate)

- Reclama -
Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui informează că proiectul „Curățăm România” inițiat de Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor (MMAP) a început  și în județul Vaslui.


Activitatea se derulează în perioada 04 aprilie – 04 mai 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”. Scopul campaniei este schimbarea comportamentului populației privind protecția mediului, cu implicarea directă a ministerului, a tuturor instituțiilor aflate în subordinea sau coordonarea ministerului, precum și a unităților administrative teritoriale.

Pentru buna desfășurare a campaniei, la nivel judetean  există o strânsă colaborare între Instituția Prefectului Județul Vaslui, Consiliul Județean , reprezentanții instituțiilor județene subordonate Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor ( Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, Direcția Silvică Vaslui, Comisariatul Județean Vaslui al Gărzii Naționale de Mediu și ANANP – Serviciul Teritorial Vaslui) precum și ai unităților administrative teritoriale, se vor implica activ în organizarea acțiunilor de colectare de deșeuri din zonele de depozitare ilegală.

“ Curățăm România” a început și în județul Vaslui “ Curățăm România” a început și în județul Vaslui

Administrația Fondului pentru Mediu pune la dispoziția primariilor un buget prin care aceștia vor putea deconta o parte din cheltuielile de ecologizare (transport, colectare, cheltuieli cu utilajele de colectare, cheltuieli de depunere la gropile autorizate), conform Ordinului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

În acest sens Consiliul Județean Vaslui asigură tot sprijinul necesar UAT-urilor interesate cât și Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vaslui în vederea accesării acestui program și implementarea lui cu succes. 

- Reclama-reclame ziare barlad

Unităţile administrativ-teritoriale de pe raza județului Vaslui vor identifica zonele cu probleme și care necesită igienizare din arealul propiu și vor implica  cât mai multi cetățeni, de la copii, la cei maturi. Se pot baza pe sprijinul Direcției Silvice Vaslui, Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui  pentru  acțiunile de ecologizare a cursurilor de apă, a zonelor forestiere.

Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, Comisariatul Județean Vaslui al Gărzii Naționale de Mediu în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui vor desfășura actiuni de informare și conștientizare în unitățile de învățământ ce au ca obiectiv formarea de atitudini şi percepţii privind protecţia mediului, responsabilizarea și implicarea activă a tuturor elevilor cu obiectivul comun de a păstra o țară curată.

Astfel, un material informativ privind colectare și reciclarea deșeurilor a fost transmis deja Inspectoratului Școlar Vaslui pentru difuzarea în orele de dirigenție la toate instituțiile de învățământ .

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Urari Paste CARP Barlad
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Lica Lilia este noul medic gastroenterolog al spitalului bârlădean

Doctorul Lica Lilia este medic rezident an V in specialitatea Gastroenterologie și care din această iarnă s-a alăturat echipei...

Alte știri de interes

- Advertisement -