Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: joi, 29 iulie, 2021

Starea vremii astăzi

: 29 iulie, 2021
20.7 C
Bârlad
- Reclamă -
reclame ziare barlad
Anunturi mica publicitate
AdministrațieDacii i-au speriat pe consilierii social-democrați ( Video)
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Dacii i-au speriat pe consilierii social-democrați ( Video)

Vremea astăzi

29 iulie, 2021 -
20.7 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Leu (RON)
EUR
4,922
USD
4,182
CHF
4,548
GBP
5,749

Cele mai citite Știri

- Advertisement -

Dacii i-au speriat pe consilierii social-democrați ( Video)

- Reclama -

Dacii i-au speriat pe consilierii social-democrați

Scene la limita penibilului au avut loc joi,17.07, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului local. Aleșii social-democrați s-au speriat de trei daci care au venit să facă lobby pentru construirea ansamblului monumental DACOROMÂNIA .Atât de înfricoșători au fost urmașii lui Deceneu, Scorillo și Decebal încât un social democrat a chemat Poliția Locală să îi legitimeze. Dacii din Iași erau C-tin Lăpușneanu și campionul mondial, judoka Vlăduț Simionescu, membrii unui ONG care promovează dacii .

Nici nu a început oficial campania electorală că spiritele au început să se inflameze în ședințele de Consiliu Local. Discuții interminabile care au loc doar în fața camerelor pornite , solicitări făcute doar pentru imagine și..o piesă de teatru care se joacă în ochii electoratului. Ultima comedie i-a avut în rolul principal pe daci, iar de partea cealaltă nu au fost romanii , ci social-democrații bârlădeni.

După primul proiect votat, în sala mare a Cinematografului Victoria și-au făcut apariția trei daci vânjoși veniți să facă  lobby istoriei noastre și să salute inițiativa autorității locale de a dedica un monument acestor oameni ( dacii) care sunt reprezentativi în istoria poporului român. Președintele de ședință, Andrei Huiban, s-a arătat indignat de prezența acestora motivând că ieșenii  nu solicitaseră printr-o cerere oficială să fie prezenți acolo. Deși legea spunea clar că la aceste ședințe publicul poate participa.

”Trebuie să fie cetățean al orașului să se înscrie. Erau niște elemente indispensabile. Se așează în fața ușii și exercită o presiune asupra celor care ar trebui să dea un vot. Este inacceptabil” a declarat social-democratul Andrei Huiban, președintele de ședință.

- Reclama-

” Nu e normală această intimidare, eu m-am și speriat fiind o fire mai timidă” a completat C-tin Gâlea, cel care își anunțase demisia din funcția de consilier , dar care între timp s-a răzgândit.

După aceste discursuri a fost nevoie de o pauză pentru a se liniști sufletele speriate ale celor din PSD.

Ca și cum acest circ nu a fost de ajuns deși cei din asociația culturală ” Geto dacii din Moldova” au încercat să explice presei care este scopul venirii lor la Bârlad și că tot acest lobby este făcut din bugetul ONG-ului ieșean , consilierul Andrei Huiban a solicitat prezența Poliției Locale pentru a-i legitima. Acțiunea s-a mutat pe holul cinematografului, iar dacii au preferat să se retragă văzând această luptă a ” principiilor și a contrelor politice”.

Trist este că preț de câteva minute bine am avut de a face cu o noua versiune a piesei lui I.L. Caragiale – ” Politică înaltă”, iar fragmentul ” dar, s-a întâmplat şi liberalii să se hotărască atunci să strige, ca să auză ţara, că vor ciocoii să o vânză la americani… Si când au văzut ciocoii că nu merge, s-au închinat cu plecăciune americanului, şi americanul a-nţeles cum devine politica, şi-a luat geamantanele şi a plecat” …a reînviat . Cititorul își alege singur personajele.

Miza întregului scandal a pornit de la inițiativa edilului Boroș care a înaintat un proiect de hotărâre ce viza construirea unui ansamblu monumental, denumit ” DACOROMÂNIA” , valoarea investiției ridicându-se la suma de 65.000 de lei. Solicitarea primarului nu a fost votată,iar suma urmează să treacă în fondul de rezervă al autorității locale.

Cât despre ”audietur et altera pars” – adică hai să vedem ce zic și ceilalți a rămas doar ce spunem noi în speța de față.

- Reclama -

Comentarii știre

Tu ce părere ai despre această știre?
Spune-ți și tu parerea!

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -
Festivalul mesterilor populari Barlad 2021
NEW-Residence-barlad
- Advertisement -
NEW-Residence-barlad
- Advertisement -
Publicitate si Anunturi Media Barlad
- Advertisement -
Colectare Selectiva
- Advertisement -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Bătut cu bâta peste gură , un tânăr vasluian se află acum pe patul de spital ( Foto)

Un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Bogdana a ajuns desfigurat spital, dupa ce a fost lovit...
- Reclama -
- Reclama -
NEW-Residence-barlad
- Reclama -

Alte știri de interes

- Advertisement -