Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

SocialDate care nu ne fac cinste: cei mai puțini tineri cu studii...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Date care nu ne fac cinste: cei mai puțini tineri cu studii superioare absolvite sunt în Vaslui, 7,2%, dar și cea mai mare pondere a populației șomere

Cele mai citite Știri

Date care nu ne fac cinste: cei mai puțini tineri cu studii superioare absolvite sunt în Vaslui, 7,2%, dar și cea mai mare pondere a populației șomere

- Reclama -

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în municipiul București și județele Ilfov, Cluj, Timișoara și Brașov. La polul opus sunt județele Vaslui, Călărași și Botoșani, unde ponderea populației cu studii superioare este mai mică de 8%.

Din totalul populației rezidente în România, 43,5% au nivel mediu de educație (postliceal, liceal, profesional, învățământ complementar sau de ucenici), 40,5% nivel scăzut (preșcolar, primar, gimnazial sau fără școală absolvită) și 16,0% nivel superior, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică în decembrie.

Raportul nou cuprinde date despre nivelul de educație absolvit pe județe și regiuni de dezvoltare. Astfel, mai mult de o treime dintre locuitorii municipiului București (35,2%) și circa un sfert dintre cei din județele Ilfov (25,2%) și Cluj (24,6%) au studii superioare.

La polul opus se plasează județele Vaslui, Călărași și Botoșani unde ponderea populației cu studii superioare este mai mică de 8% (7,2%, 7,4% și, respectiv, 7,9%), potrivit datelor INS.

cei mai puțini tineri cu studii superioare absolvite sunt în Vaslui,7,2%,dar și cea mai mare pondere a populației șomere Date care nu ne fac cinste: cei mai puțini tineri cu studii superioare absolvite sunt în Vaslui, 7,2%, dar și cea mai mare pondere a populației șomere

În municipiul București se regăsește cea mai mică pondere a populației cu nivel scăzut de educație (28,4%), iar la cealaltă extremă se regăsesc județele Giurgiu și Vaslui cu mai mult de jumătate dintre locuitori cu nivel scăzut de educație: 51,6%, respectiv 50,3%.

- Reclama-reclame ziare barlad

Județul Vaslui, cu o populație rezidentă de 374.700 de persoane

Cel mai înalt nivel de educație absolvit:

  • Ridicat – 2.7117
  • Mediu – 159.239
  • Scăzut – 188.344

în județul Vaslui se înregistrează cea mai mare pondere a populației șomere, de 5,1% din populația rezidentă a județului.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
- Reclamă -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Au fost prinși suspecții odioasei crime comise în Pungești

UPDATE: Oamenii legii l-au prins pe Buzatu Zoro și pe concubina acestuia la Brașov. Ei au fost reținuți și...

Alte știri de interes

- Advertisement -