Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: luni, 26 iulie, 2021

Starea vremii astăzi

: 26 iulie, 2021
20.7 C
Bârlad
- Reclamă -
Anunturi mica publicitate
reclame ziare barlad
EducațieDoar două medii de 10 au fost luate la Evaluarea Națională în...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Doar două medii de 10 au fost luate la Evaluarea Națională în județul Vaslui

A crescut, în schimb, numărul candidaților cu media generală 10 (zece): de la 1 la 2 ( mai puțin comparativ cu anul trecut când au fost 8 medii de 10).

Vremea astăzi

26 iulie, 2021 -
20.7 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Leu (RON)
EUR
4,922
USD
4,182
CHF
4,548
GBP
5,749

Cele mai citite Știri

- Advertisement -

Doar două medii de 10 au fost luate la Evaluarea Națională în județul Vaslui

A crescut, în schimb, numărul candidaților cu media generală 10 (zece): de la 1 la 2 ( mai puțin comparativ cu anul trecut când au fost 8 medii de 10).

- Reclama -

Ministerul Educației a publicat pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 – 25 iunie 2021).

În județul Vaslui, în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 66,3% (1960 de candidați), neconstatându-se o creștere față de rezultatele inițiale. A crescut, în schimb, numărul candidaților cu media generală 10 (zece): de la 1 la 2 ( mai puțin comparativ cu anul trecut când au fost 8 medii de 10).

Candidații care au obținut media generală 10 (zece) sunt de la Școala Gimnazială ”George Tutoveanu” Bârlad și de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui.
La proba de Limba și literatura română, 2341 de candidați (78,79%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 6 candidați au obținut nota 10 ( plus unul în raport cu prima afișare).

La Matematică, 1612 candidați (54,55%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 15 candidați au obținut nota 10 (numărul notelor de 10 a rămas nemodificat).
Au fost depuse 274 de contestații, în creștere, comparativ cu anul trecut.

- Reclama-

Rata de participare a fost de 93,07%. Niciun elev nu a fost eliminat din cauza unor
tentative de fraudă.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind
combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie (calendarul complet este disponibil aici). În acest scop s-a înscris 1 candidat.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16- 22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat 24 iulie.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

 

- Reclama -

Comentarii știre

Tu ce părere ai despre această știre?
Spune-ți și tu parerea!

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -
Festivalul mesterilor populari Barlad 2021
- Advertisement -
NEW-Residence-barlad
- Advertisement -
Publicitate si Anunturi Media Barlad
- Advertisement -
Colectare Selectiva
- Advertisement -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Județul Vaslui uitat de premierul Câțu

Conducerea Consiliului Județean Vaslui și parlamentarii PSD declară că actualul Guvern nu a alocat niciun leu județului Vaslui pentru...
- Reclama -
- Reclama -
- Reclama -

Alte știri de interes

- Advertisement -