Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
SănătateDoi autopsieri de la Morga din Vaslui intră în vizorul anchetatorilor.
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Doi autopsieri de la Morga din Vaslui intră în vizorul anchetatorilor.

Cum angajații de la Morga Vaslui au fost cei pentru care s-au demarat verificările, pentru doi dintre ei urmează să fie sesizate organele de cercetare penală, au afirmat reprezentanții Corpului de Control.

Cele mai citite Știri

Doi autopsieri de la Morga din Vaslui intră în vizorul anchetatorilor.

Cum angajații de la Morga Vaslui au fost cei pentru care s-au demarat verificările, pentru doi dintre ei urmează să fie sesizate organele de cercetare penală, au afirmat reprezentanții Corpului de Control.

- Reclama -

Șefii Spitalului de Urgență amendați cu zeci de mii de lei. Doi autopsieri intră în vizorul anchetatorilor.

Corpul de Control al ministrului Sănătății a descins săptămâna trecută la Spitalul de Urgență din Vaslui. Scopul controlului a fost verificarea neregulilor de la morga Spitalului de Urgență din Vaslui, locul unde unii autopsieri derulează afaceri de sute de mii de euro.

Cadavrele sunt aruncate la întâmplare pe jos sau puse unele peste altele pe mese. Cine plătește are prioritate la ridicat mortul, cine nu, așteaptă cu orele să ridice trupul neînsuflețit. După încheierea controlului au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 90.000 de lei. În ceea ce îi privește pe autopsieri, pentru doi dintre ei membrii Corpului de Control vor face o sesizare către organele de anchetă.

Spitalul vasluian a primit o amendă în cuantum de 55.000 de lei, managerul Ana Rinder a fost amendată cu 10.000 de lei, directorul medical Lelia Croitoru cu 20.000 de lei, asistenta șefă de la Anatomie Patologică cu 2.000 de lei și asistenta șefă de la Terapie Intensivă cu 2.000 de lei.

“Spitalul a primit amenzi din cauză că la morgă nu există circuitele funcționale corespunzătoare legislației în vigoare. Tot pentru lipsa acestor circuite a fost amendat și managerul, iar directorul medical a fost amendat pentru că morga utiliează formol la îmbălsămare, deși trebuia folosit alt biocid, recunoscut de Ministerul Sănătății”, a declarat Ana Rinder, managerul spitalului Județean de Urgență Vaslui.

- Reclama-reclame ziare barlad

Nu a fost însă amendat autopsierul acuzat că ia șpăgă pentru a le preda rudelor decedații. Cum angajații de la Morga Vaslui au fost cei pentru care s-au demarat verificările, pentru doi dintre ei urmează să fie sesizate organele de cercetare penală, au afirmat reprezentanții Corpului de Control.

Dosarul existent pe masa Ministrului Sanatatii este stufos. Conține peste 40 de reclamații și imagini.

Acuzații grave curg de ani buni la adresa angajaților de la Morga sau la adresa șefilor de la Serviciul de Medicina Legală care acoperă și girează mârlăniile unor șpăgari. Sute de persoane au acuzat în ultimii ani că angajații de la Morgă îi obligă să apeleze la serviciile anumitor firme de pompe funebre. Asigură în schimb familiile că trupul persoanei decedate va ajunge în cel mai scurt timp la ele. În caz contrar oamenii stau și plâng  prin curtea unității sanitare.

Ionuț Sârbu, un individ ținut în brațe de superiorii săi de la Serviciul de Medicină Legală, derulează afaceri extrem de bănoase folosindu-se de suferința oamenilor. Scandalurile se țin lanț la Morga Spitalului de Urgență , dar nimeni nu ia măsuri și nimănui nu îi pasă de drama oamenilor.

Ionuț Sârbu, dar și ceilalți colegi ai săi, sunt acuzați că le cer bani aparținătorilor pentru a cosmetiza cadavrele decedaților. Mai mult, familiile decedatilor sunt sfătuite să aleagă serviciile și produsele firmei de pompe funebre pe care o deține familia lui Sârbu.

“Cumperi sicriul de la mine și accepți să îți fac eu praznicul, primești mortul acasă”

Cine nu acceptă condițiile impuse la Morga Vaslui de Ionuț Sârbu, nu are nicio șansa să ia mortul acasă. De asta se și aglomerează spațiile de la morgă.

“Nu cumperi, aștepți până când vreau eu”.

Asta este replica smecherului care face avere profitând de suferința oamenilor.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

 

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Senatorul liberal Iulian Bîca acuză conducerea PNL Vaslui de lipsă de implicare , încălcarea statutului și dictatură

În conferința de presă susținută la sediul cabinetului parlamentar, senatorul bârlădean Iulian Bîca a dorit să transmită care au...

Alte știri de interes

- Advertisement -