Doi copii din Huşi cu arsuri prin lichide fierbinți au fost transferaţi la spitalul ” Sfânta Maria” din Iaşi

Cei doi copii , un băieţel şi o fetiţă au suferit arsuri de 90 la sută pe suprafaţa corpului după ce s-au ars cu ciorbă.

0
Doi copii din Huşi cu arsuri prin lichide fierbinți au fost transferaţi la spitalul
- Reclamă -

UPDATE: Fetița care a fost adusă sâmbătă seara la Spitalul Sf. Maria din Iași cu arsuri grave cauzate de opărirea cu un lichid fierbinte are afectată 40 la sută din suprafața corpului, potrivit celor mai noi evaluări. Este în continuare în stare foarte gravă, iar transferarea ei la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București ar putea fi amânată, întrucât există riscul de infecție în timpul transportului, a declarat duminică dimineață Lavinia Ionescu, purtătoarea de cuvânt a spitalului din Iași.

După ce fetița a fost adusă de la Vaslui intubată și ventilată mecanic, ea a fost reechilibrată și s-a intrat de urgență pentru toaleta chirurgicală. Este stabilă hemodinamic, dar este într-un echilibru extrem de fragil. Copilul este pansat cu un pansament special cu presiune negativă, practic copilul este inclus într-un vid pentru a putea minimaliza riscul de contaminare și a favoriza vindecarea arsurii.

„Avem capacitatea în acest moment de a trata copilul cel puțin până la o decizie” privind o eventuală transferare la București, a dat asigurări Lavinia Ionescu. „Ideal, aceste pansamente ar trebui să rămână 72 de ore. În momentul transportului, pe lângă instabilitatea hemodinamică și respiratorie, vă repet, este un copil fragil, acest pansament cu presiune negativă trebuie scos, deci copilul devidat. Există riscul de contaminare pe transport în acest moment”, a explicat purtătoarea de cuvânt a spitalului. Ea a spus că ideal ar fi ca după 72 de ore, cât ar trebui să stea copilul în vid, să se facă o reevaluare secundară și decizia unui eventual transport să fie luată în funcție de starea pacientului.

Fetița va avea nevoie de foarte multe intervenții chirurgicale și de reconstrucție,conform celor de la Digi24.

 

- Reclamă -

O nenorocire mare s-a abătut pe capul unei familii. Cei doi copii , un băieţel şi o fetiţă au suferit arsuri de 90 la sută pe suprafaţa corpului după ce s-au ars cu ciorbă.

La Spitalul Municipal din Huși au ajuns cu mijloace proprii doi copii cu arsuri prin lichide fierbinți (ciorbă). Este vorba de o fetiță de 1 an și 9 luni în stare gravă cu arsură gradul 2-3 pe 90% suprafață corporală și un băiat stabil cu arsură gradul 2 pe 6 % suprafață corporală.

” Băiatul are 1 an și 8 luni. Vor fi transferați la Iași. Fetița cu elicopterul și băiatul cu o ambulanță B2 de SAJ stația Huși” a declarat doctorul Daniel Ungureanu,purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru asigurare măsuri PSI la punctul de aterizare al elicopterului SMURD, loc special amenajat în cadrul STPF Huși.

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.