Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
EducațieDreptate pentru victima agresată sexual de cel care ar fi trebuit să...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Dreptate pentru victima agresată sexual de cel care ar fi trebuit să aibă grijă de ea

Pe data de 17 februarie agresorul a fost trimis în judecată, iar astăzi magistrații au decis că acesta rămâne în arest preventiv pe perioada procesului.

Cele mai citite Știri

Dreptate pentru victima agresată sexual de cel care ar fi trebuit să aibă grijă de ea

Pe data de 17 februarie agresorul a fost trimis în judecată, iar astăzi magistrații au decis că acesta rămâne în arest preventiv pe perioada procesului.

- Reclama -
Adolescentă de 17 ani violată de cel care era plătit să o îngrijească. Agresorul a fost trimis în judecată, iar magistrații au decis că rămâne după gratii

Un bărbat de 64 de ani din judeţul Vaslui a ajuns în luna decembrie a anului trecut, în arest preventiv, după ce a fost acuzat de viol și abuzuri sexuale. Victima sa a fost o adolescentă de 17 pe care acesta o îngrijea, ca asistent maternal, încă din 2014. Tânăra a dezvăzluit totul polițiștilor, după ce nu a mai suportat calvarul prin care trecea. Ca o primă măsură, adolescenta a fost scoasă din familie și securizată într-un centru de primiri în regim de urgență.

Pe data de 17 februarie agresorul a fost trimis în judecată, iar astăzi magistrații au decis că acesta rămâne în arest preventiv pe perioada procesului.

“În temeiul art.348 alin.2 şi art.207 alin.4 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă prin Încheierea de şedinţă nr. 48 din data de 09.12.2022 a Judecătoriei Vaslui în dosarul nr. 10319/333/2022 (dosar urmărire penală nr. 5605/P/2022), în baza căreia a fost emis Mandatul de Arestare Preventivă nr. 51/U la data de 09.12.2022, în baza art.202, art. 223 alin. 2 şi art.233 Cod procedură penală, faţă de inculpatul Juncănaru Constantin, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Vaslui, trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui nr. 5605/P/2022 din 17.02.2023 pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi de agresiune sexuală. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Juncănaru Constantin.

Legalitatea şi temeinicia măsurii preventive urmează a fi verificată în cursul procedurii de cameră preliminară, periodic, înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut de art. 348 raportat la art. 207 alin. 6 Cod de procedură penală. Măsura se va comunica administraţiei locului de detenţie – Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Vaslui, care are obligaţia de a o aduce la cunoştinţă inculpatului. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Suma de 340 lei reprezentând onorariu apărător desemnat din oficiu va fi suportată din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în decizia judecătorilor vasluieni.

Vă reamintim că un bărbat de 64 de ani, din comuna Todireşti, a fost arestat după ce a fost acuzat de viol și abuzuri sexuale, în formă continuată. Victimă i-a căzut chiar adolescenta de 17 ani pe care acesta o îngrijea, ca asistent maternal, încă din 2014. Viața adolescentei devenise un calvar de multă vreme și, când nu a mai suportat, a mărturisit totul polițiștilor. În cauză a fost deschis dosar penal și agresorul a ajuns în arest preventiv. Decizia este definitivă, ținând cont de faptul că a fost menținută și de instanța de apel. Pe lângă ancheta polițiștilor, a fost deschisă o altă anchetă a celor de la DGASPC Vaslui.

- Reclama-reclame ziare barlad

Fata a ajuns în plasament familial, la o familie din localitatea Siliștea, acum 8 ani. Anul acesta, pe 21 octombrie, adolescenta a sesizat Poliția Negrești cu privire la faptul că ar fi fost victima unor abuzuri sexuale. În plângere a fost indicat și un prezumtiv autor, bărbatul în varstă de 64 de ani, în grija efectivă a caruia se afla.

În aceeași zi, a fost emis un ordin provizoriu de protecție față de acesta, pe o perioadă de 5 zile. Ulterior, Judecătoria Vaslui a emis un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni. Minora a fost plasată într-un centru de primiri în regim de urgență pentru evaluare și consiliere psihologică. Zilele trecute, ca urmare a administrării probatoriului, politiștii negreșteni au dispus față de bărbatul cercetat, măsura reținerii, pentru 24 ore. A doua zi, față de acesta, Judecătoria Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a dispus măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.
DGASPC a deschis o anchetă internă.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, în formă continuată și agresiune sexuală, în formă continuată.
Cazul a intrat acum și în atenția celor de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, care au demarat propria anchetă internă. De asemenea, adolescenta și alți doi copii pe care asistentul maternal îi avea în grijă, în vârstă de 10 şi 19 ani, au fost scoși din familie și securizați.

„A fost demarată o anchetă internă și a fost luată măsura securizării celor trei copii, încă din ziua în care a fost depusă plângerea la poliție. În atenția noastră este inclusiv tânărul de 19 ani deoarece, conform legislației în vigoare, poate beneficia de protecție până la vârsta de 26 de ani, dacă urmează o formă de învățământ”, au transmis reprezentanții DGASPC Vaslui.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Urari Paste CARP Barlad
Casa de ajutor reciproc barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Lica Lilia este noul medic gastroenterolog al spitalului bârlădean

Doctorul Lica Lilia este medic rezident an V in specialitatea Gastroenterologie și care din această iarnă s-a alăturat echipei...

Alte știri de interes

- Advertisement -