Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
EducațieE un drept al copiilor de care puteți să beneficiați!
Articol din categoria: Stiri si Informatii

E un drept al copiilor de care puteți să beneficiați!

Cele mai citite Știri

E un drept al copiilor de care puteți să beneficiați!

- Reclama -

E un drept al copiilor de care puteți să beneficiați!

La data de 12 august 2020 a intrat în vigoare O.U.G nr. 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora.
În conformitate cu prevederile art. 3 alin. (2) lit. a), b) și c) din O.U.G. nr. 133/2020, au calitatea de destinatari finali a tichetelor electronice pentru sprijin educațional în cuantum de 500lei/an:
-copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar;
-copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat primar;
-copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat gimnazial.
Beneficiază de sprijin educațional copiii din familiile defavorizate formate din soţ, soţie şi copiii aflaţi în întreţinerea acestora, care locuiesc împreună. Beneficiază de sprijin educațional şi copiii din familiile defavorizate formate din persoana singură şi copiii aflaţi în întreţinerea acesteia şi care locuiesc împreună cu aceasta.Pentru acordarea sprijinului educațional se consideră familie şi bărbatul şi femeia necăsătoriţi, cu copiii lor şi ai fiecăruia dintre ei, care locuiesc şi gospodăresc împreună.

CONDIȚII DE ACORDARE

Condiții de acordare pentru destinatarii finali – copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar
să aibă domiciliul/reședința pe raza municipiului Bârlad;
venitul lunar net pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv până la 284 de lei.
părintele/tutorele sau reprezentantul legal al copilului trebuie să facă dovada înscrierii copilului într-o unitate de învăţământ preşcolar în anul școlar 2020-2021

Condiții de acordare pentru destinatarii finali – copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat primar și gimnazial
să aibă domiciliul/reședința pe raza municipiului Bârlad;venitul lunar net pe membru de familie este de până la 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, respectiv până la 1.115 lei părintele/tutorele sau reprezentantul legal al copilului trebuie să facă dovada înscrierii copilului într-o unitate de învăţământ preşcolar în anul școlar 2020-2021.

Pentru anul şcolar 2020-2021 cererile se depun de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului, în perioada 31.08.2020-10.09.2020 la sediul Direcției de Asistenţă Socială Bârlad, str. 1 Decembrie nr. 21, camera 13, în cadrul programului cu publicul, însoţite de următoarele documente justificative:
acte de identitate ale părinților /repezentantului legal ( în original și copie);
documente din care rezultă calitatea de reprezentant legal, în original și copie, după caz (hotărâre judecătorească de încredințare, încuviințare a adopției ; dispoziția conducătorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului/ hotărârea instanței de judecată pentru măsura plasamentului, hotărârea judecătorească de instituire a tutelei/ dispoziția autorității tutelare, potrivit legii ) ;
certificatele de naștere ale copiilor ( original și copie) ; hotărârea instanței de judecată privind delegarea temporară a autorității părintești pe durata lipsei părintelui/părinților, în cazul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate;
dovada înscrierii la grădiniță/ școală ;
certificat de căsătorie părinți în original și copie ( după caz) ;
certificat de deces părinte ( unde este cazul) în original și copie ; acte doveditoare privind veniturile realizate de membrii familiei, eliberate de angajator, de organele fiscale sau de alte autorități competente, mandate poștale de plată, extrase de cont, decizii ori dispoziții de stabilire a drepturilor (după caz) ; hotărârea judecătorească prin care soțul/soția este arestat/arestată preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate și nu participă la întreținerea copiilor și, după caz, alte acte doveditoare privind componența familiei (după caz).
Beneficiarul sprijinului educațional este copilul, iar titularul tichetului social (care se acordă o singură dată în decursul unui an școlar) pe suport electronic pentru sprijin educațional este reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului.

- Reclama-reclame ziare barlad

Cererea completată și documentele solicitate pot fi transmise și electronic la următoarea adresa de e-mail: barlad@vs.e-adm.ro. Modelul de cerere poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei Municipului Bârlad, la secțiunea adresată Direcției de Asistență Socială Bârlad.
Pentru beneficiarii de venit minim garantat conform Legii nr. 416/2001 cu modificările și completările ulterioare precum și pentru beneficiarii prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ce se regăsesc în evidențele Direcției de Asistență Socială Bârlad tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional se acordă pe baza listelor întocmite în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (5) O.U.G. nr. 133/2020, aceste persoane având obligația să depună doar dovada înscrierii copilului/copiilor la grădiniță/școală pentru anul 2020/2021.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
- Reclamă -
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Au venit autobuzele electrice, mare parte dintre bârlădeni încă se luptă cu glodul!

Realizare de scris și de lăudat la gazeta de perete a Primăriei. Au sosit magnificile mijloace de transport în...

Alte știri de interes

- Advertisement -