Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
CulturăMuzeuEclipsa de soare va fi vizibilă și la Bârlad, dacă cerul va...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Eclipsa de soare va fi vizibilă și la Bârlad, dacă cerul va fi senin

Observarea prin telescop a eclipsei parţiale de Soare se va desfăşura pe platoul din faţa Teatrului „Victor Ion Popa”, în intervalul orar 12:00 - 15:00.

Cele mai citite Știri

Eclipsa de soare va fi vizibilă și la Bârlad, dacă cerul va fi senin

Observarea prin telescop a eclipsei parţiale de Soare se va desfăşura pe platoul din faţa Teatrului „Victor Ion Popa”, în intervalul orar 12:00 - 15:00.

- Reclama -
Pe 25 octombrie 2022 va avea loc o eclipsă parţială de Soare, fenomen vizibil în bune condiţii şi din ţara noastră.

Eclipsele de Soare sunt fenomene astronomice foarte rare şi au loc atunci când Luna acoperă parţial sau total discul Soarelui.

Mecanismul de formare al eclipselor este cunoscut din antichitate, astronomii şi matematicienii au calculat cu precizie momentul de producere al acestor fenomene astronomice.

Eclipsa din 25 octombrie 2022 va fi vizibilă din Europa, nord-estul Africii şi vestul Asiei, magnitudinea maximă a eclipsei fiind de 0.86 (86.2%). În România, Soarele va fi acoperit în proporţie de 44%, în nord estul extrem, şi 32% în vestul ţării. La Bârlad acoperirea soarelui va fi de aproximativ 43%, magnitudinea eclipsei 0.53.

Momentele eclipsei parţiale de Soare din 25 octombrie 2022

Începutul eclipsei parţiale 12:25:13

- Reclama-reclame ziare barlad

Faza maximă 13:38:17

Sfârșitul eclipsei parţiale 14:50:41

Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” va organiza un eveniment special cu o ocazia eclipsei parţiale din 25 octombrie 2022. Activitatea va începe cu o conferinţă publică la ora 11:00, la sala Cinema 3D, de la Sediul Central.

“ Participanții vor avea ocazia să afle mai multe informaţii despre modul de producere a eclipselor, dar şi cum se poate realiza observarea fenomenului.

 După prezentarea publică, începând cu ora 12.00, se vor organiza observaţii astronomice solare cu telescopul solar LUNT, dar şi cu alte echipamente din dotarea instituţiei noastre” , a declarat Ciprian Vântdevară, Şef Serviciu Astronomie din cadrul muzeului  „Vasile Pârvan

 Observarea prin telescop a eclipsei parţiale de Soare se va desfăşura pe platoul din faţa Teatrului „Victor Ion Popa”, în intervalul orar 12:00 – 15:00.

  Observațiile astronomice cu prilejul eclipsei parţiale de Soare din 25 octombrie 2022 se vor desfăşura numai dacă cerul va fi senin!

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
- Reclamă -
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

65 ani de istorie, zeci de generații care au absolvit, profesori de excepție -acesta este CV-ul cu care se laudă liceul “ Eminescu”

În 1958 ansamblul de clădiri construit în orașul Bârlad cu destinația de a fi liceu militar sau Academie militară...

Alte știri de interes

- Advertisement -