Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
AdministrațieEconomie à la Reiser Bârlad : în loc de reorganizare, spor uriaș...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Economie à la Reiser Bârlad : în loc de reorganizare, spor uriaș pentru un economist !

Cele mai citite Știri

Economie à la Reiser Bârlad : în loc de reorganizare, spor uriaș pentru un economist !

- Reclama -

Cheltuirea banului public iresponsabil a devenit sport național și era aproape imposibil ca Bârladul să nu intre sub zodia lui.

Economie à la Reiser Bârlad

După ce la ședința din luna iulie a Consiliul Local liberalii erau foarte intrigați de decizia psd-iștilor de a nu vota reorganizarea Reiser, managerul societății , Cătălina Bolgar, a acordat un spor de 40 la sută  unui angajat . Luna trecută salariatul a primit peste 8000 lei, sumă care întrece și remunerația directorului economic al Primăriei Bârlad.

Pe 21 Iulie, consilierii liberali postau un comunicat de presă în care încercau să explice opiniei publice cât de preocupați sunt de cheltuirea banului public și arătau cu degetul către “ netrebnicii” de la PSD.

Conform documentului “ la invitația primarului și a consilierilor P.N.L. de a se așeza la discuții, de a analiza toate propunerile făcute – chiar până la 12 noaptea dacă este cazul pentru a rezolva această problemă, consilierii P.S.D. au făcut ce știu ei mai bine: au persiflat, au jignit, au țipat, au tergiversat iar, în final, au votat împotrivă. Ce cuprindeau noua organigramă, noul stat de funcții și noua grilă de salarizare pe care consilierii P.S.D. nu au votat-o?

Enumerăm câteva prevederi: prin noua organigramă, erau reașezate salariile personalului TESA de la o medie de peste 90 de milioane de lei vechi net lunar, la o valoare aproape normală, de aprox. 4.500 lei pe lună;lunar, doar din salarii s-ar fi economisit pentru bugetul locat peste 70.000 de mii de lei, adică peste 850.000 de lei anual; cu această sumă s-ar fi putut efectua alte lucrări de reparații sau investiții, de care Bârladul are atâta nevoie” scriau demagogii brătieni. Dar cinismul  nu se oprește aici.

- Reclama-reclame ziare barlad

Au prezentat presei informații publice și în luna Iunie în care, negru pe alb se evidenția faptul că  “ bugetul pentru salarii de la Reiser Barlad este de peste 50% din cifra de afaceri. Astfel, un inspector are peste 8.000 de lei net pe lună, un inginer are și peste 120 de milioane de lei pe lună, iar un șef de echipă are și peste 90 de milioane de lei net pe lună. Și aceste venituri sunt medii lunare nete”. Se pare că la aceste afirmații Cătălina Bolgar, managerul Reiser, dar și membru PNL   ,  a rămas rece și a decis acordarea unui spor în valoare de 40 la sută.

Noaptea ca hoții, că tot erau înebuniți după fraza aceasta vajnicii liberali, conducătorul Reiser a decis , pe ascuns, fără măcar ca membrii Consiliului de Administrație să cunoască această decizie, o majorare salarială.

40 la sută a primit majorare salarială un angajat care a ajuns în luna Septembrie la un venit de peste 8000 de lei !

Persoana este angajată pe funcția de economist , dar îndeplinește și rolul de arhivar , dar care exercită și activitatea de control financiar preventiv. Este un spor pentru cumul de funcții prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă cu un procent de 50 la sută. Vechile salarii de la Reiser sunt făcute de fostele conduceri, acum s-a aliniat și salariul acestui angajat”,  ne-a declarat Cătălina Bolgar, manager Reiser.

 Conform legii 153/2017 “ personalul care exercită și activitatea de control financiar preventiv , pe perioada de exercitare a acestuia, beneficiază de o majorare a salariului de bază cu 10 la sută. Am întrebat-o pe doamna manager de ce 40 și nu maximul de 50 la sută prevăzut de contractul colectiv de muncă, având în vedere mărinimia acesteia.

“ Este decizia mea” a fost răspunsul acesteia.

 Decizia acordării acestui spor a fost făcută în secret, președintele  alături de membrii CA Reiser aflând de acest lucru marți, 13 octombrie, când Florin Ghenghea, membru în CA, a întrebat despre această situație.

“ Nu am știut de acest lucru până ieri ( n.r. marți 13 octombrie) și am dat o decizie de imputare, anulare a acestor sporuri. Doamna manager nu m-a informat de acest lucru și eu am aflat în ședința Consiliului de Administrație” ne-a declarat Daniel Buzamăt.

Se pare că doamna manager de la Reiser Barlad , Cătălina  Bolgar , așa a înțeles “ economia ”solicitată de acționarii societății,  consilierii locali! Mai grav este că sarabanda dezmățului pe bani publici nu se oprește aici.

Reiser-ul își permite, din banii bârlădenilor, să plătească 3 oameni care se ocupă de contabilitate( un contabil primar, un privat care asigură mentenanța programului contabil care , conform surselor noastre mai face și statele de plată, și un expert contabil) , adică lunar peste 18.000 de lei , această sumă nu cuprinde și impozitele plătite la stat,  se duc pe ținerea gestiunii la Reiser. Să nu uităm că actualul manager este economist , ironic nu, acesta fiind remunerat cu peste 10.000 de lei.

Nimeni , oare, nu este în stare să închidă punguța cu bani publici a Reiserului? Doamna Bolgar , dacă era societatea dumneavoastră mai decideați sporul de 40 la sută ? Sau țineați cu dinții în aceste vremuri tulburi să faceți economii pentru a putea avea bani să dați salarii luna viitoare? Dar, așa se întâmplă când  cad “ pleașcă” bani publici.

P.S. Vom mai scrie despre Reiser că avem și alte informații în ciuda supărării unora că ni s-au activat sursele. Vorbim despre banii bârlădenilor care au crezut, au sperat că pungulița de la Reiser va fi gestionată CORECT!

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Bârladul a fost gazda rugbyștilor din țară -trei cursuri importante s-au ținut aici

Deși este cunoscut ca și orașul rugbyului, Bârladul nu se dezice. Cu puțin timp în urmă aici au participat...

Alte știri de interes

- Advertisement -