Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
EducațieEpiscopul Hușilor îndeamnă enoriașii să respecte recomandările sanitare emise de autorități
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Episcopul Hușilor îndeamnă enoriașii să respecte recomandările sanitare emise de autorități

Cele mai citite Știri

Episcopul Hușilor îndeamnă enoriașii să respecte recomandările sanitare emise de autorități

- Reclama -

Mesaj de suflet adresat enoriașilor de Ignatie, Episcopul Hușilor. Prin intermediul unui comunicat de presă, părintele îi îndeamnă pe credincioși să acorde o atenție sporită recomandărilor sanitare de protecție împotriva virusului și a răspândirii lui.

Episcopul Hușilor îndeamnă enoriașii să respecte recomandările

Episcopia Hușilor a luat act cu îngrijorare de creșterea numărului persoanelor din cuprinsul județului Vaslui infectate cu noul coronavirus, astfel încât mai multe localități, printre care și orașele Bârlad, Huși și Murgeni, au trecut de pragul socotit critic de autorități.

Creșterea numărului celor infectați pune o presiune greu de gestionat pe spitalele suport și pe personalul medical, aceștia din urmă fiind cei care, de la începutul pandemiei, au fost prezenți în prima linie a ajutorării semenilor lor.

Una din datoriile cele mai de preț ale celor care trăiesc conform preceptelor Evangheliei, în viața de zi cu zi, este iubirea față de aproapele, manifestată nu declarativ, ci cât se poate de practic și concret, semnul cel mai evident fiind acum grija pentru sănătatea celuilalt, din aceasta derivând și sănătatea proprie.

De la aproapele nostru vin și viața, și moartea, ne amintește Sfântul Antonie cel Mare. Dacă-l vom câștiga pe aproapele, îl câștigăm pe Dumnezeu. Dacă-l smintim pe aproapele, păcătuim împotriva lui Hristos”.

- Reclama-reclame ziare barlad

Rugăciunea pentru semenii noștri, sub forma cea mai completă, întrupată în Sfânta Liturghie, alături de atenția pentru nevoile celorlalți, între care sănătatea este prioritară, dau măsura conduitei creștine iubitoare și responsabile.

Orice creștin autentic se bucură de respectarea libertății religioase și urmează cu responsabilitate recomandările sanitare în vreme de pandemie, fără ca acestea să se afle în conflict cu drepturile fundamentale ale omului.

Îndemnăm stăruitor ca fiecare să acorde o atenție sporită recomandărilor sanitare de protecție împotriva virusului și a răspândirii lui. Rațiunea principală care stă la baza respectării acestora este dragostea față de aproapele și conștiința faptului că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, de care trebuie să avem mare grijă, ceea ce înseamnă mai mult decât orice restricție impusă” se arată în comunicatul de presă.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

În interceptările DNA, Buzatu nu este interesat de pește, ci de geanta pe care “Farmazon” urmează să i-o ofere ( Foto)

„Având în vedere faptul că în acea zi colaboratorul cu identitate reală urma să se întâlnească cu BD, având...

Alte știri de interes

- Advertisement -