Un candidat a fost eliminat de la prima probă de bacalaureat.

Luni, 22 iunie, în Centrele de examen din județul Vaslui, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română.

0
Patru candidați au obținut la bacalaureat media 10
Patru candidați au obținut la bacalaureat media 10
- Reclamă -

Un candidat a fost eliminat de la prima probă de bacalaureat.

Luni, 22 iunie, în Centrele de examen din județul Vaslui, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română. Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean https://isj.vs.edu.ro/ au fost prezenți 2754 de candidați, iar 70 nu s-au prezentat la examen. Nu s-au înregistrat situații de candidați cu temperatura peste 37.3 ̊C. Nu au fost nici cazuri de apel la subiectele de rezervă, iar pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat din Centrul de examen de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc astfel:
 miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului
 joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării
Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 20 iulie 2020.

- Reclamă -
- Reclamă -

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.