Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
InfracționalFeriţi-vă de aşa-zisele „chilipiruri”! Un bârlădean este cercetat pentru tăinuire!
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Feriţi-vă de aşa-zisele „chilipiruri”! Un bârlădean este cercetat pentru tăinuire!

În cadrul activităţilor operative desfăşurate polițiștii vasluieni au identificat un autoturism ce figura furat din străinătate.

Cele mai citite Știri

Feriţi-vă de aşa-zisele „chilipiruri”! Un bârlădean este cercetat pentru tăinuire!

În cadrul activităţilor operative desfăşurate polițiștii vasluieni au identificat un autoturism ce figura furat din străinătate.

- Reclama -

În data de 5 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în municipiul Bârlad au depistat pe strada Republicii, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, aflat în posesia unui bărbat, în vârstă de 35 de ani, din aceeași localitate.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului în cauză, au fost efectuate verificări, ocazie cu care au constatat că autoutilitara figurează în bazele de date internaționale, ca fiind furată din Marea Britanie, din luna mai 2021.

Autoturismul a fost ridicat și indisponibilizat, în vederea clarificării situației juridice. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Oamenii legii vă sfătuiesc ca atunci când  vindeți/cumpărați automobile second hand să fiți vigilenți! 

Achiziţionarea de automobile second hand este o afacere atractivă datorită preţului scăzut, dar este în acelaşi timp şi riscantă!

Haideţi să vedem care sunt aceste riscuri şi ce măsuri trebuie să ne luăm pentru limitarea acestora.

Riscul tehnic,
 este reprezentat de starea necorespunzătoare din punct de vedere tehnic a autovehiculului. Mulţi din cei ce vând asemenea autoturisme ştiu să le „cosmetizeze” bine înainte, să ascundă aceste vicii tehnice şi să dea astfel impresia că o maşină a fost bine întreţinută şi puţin rulată. Acest risc poate fi limitat prin prezenţa unui specialist auto în momentul achiziţionării sau prin prezentarea autovehiculului la un atelier service autorizat care să constate starea tehnică și gradul de uzură.

Riscul juridic
 este acela că maşina pe care doriţi să o achiziţionaţi ar putea să fi fost furată (din România sau din străinătate), seriile de identificare ale automobilului modificate iar actele falsificate.

Ce măsuri de precauţie să ne luăm?
Când mergeţi să cumpăraţi un autoturism solicitaţi vânzătorului să vă prezinte un act de identitate în original, precum şi actele de identitate ale autoturismului tot în original (certificat de înmatriculare, carte de identitate, etc); Confruntaţi datele din actul de identitate al vânzătorului cu cele din actele de identitate ale autoturismului;

Indiferent dacă vânzătorul este proprietarul autoturismului sau un intermediar în mod obligatoriu se va întocmi un contract de vânzare cumpărare cu persoana cu care se încheie efectiv tranzacția. În situația în care vânzătorul este un intermediar, acesta va prezenta un contract de vânzare-cumpărare prin care să se ateste modalitatea în care a ajuns în posesia acelui vehicul. Acest contract va purta obligatoriu ștampila organului fiscal pe raza căruia domiciliază vânzătorul.


Seriile înscrise (p
ansonate) pe motor, caroserie, şasiu trebuie să fie aceleaşi cu cele existente în cartea de identitate şi certificatul de înmatriculare ale autoturismului (fiţi foarte atenţi la acestea pentru că pot fi modificate);

 Feriţi-vă de aşa-zisele „chilipiruri”, ofertele atractive ascund întotdeauna ceva.

Pentru o siguranţă sporită în achiziţionarea unui autoturism second hand la prima înmatriculare în România, primul pas pe care ar trebui să-l faceţi ar fi ca împreună cu vânzătorul şi autoturismul să vă deplasaţi la Registrul Auto Român, unde după o prealabilă verificare în baza de date a autoturismelor furate vi se va elibera cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) și certificatul de autenticitate.

- Reclama-reclame ziare barlad

De aceea, polițiștii vă recomandă ca înainte de încheierea actelor şi plata preţului maşinii, să efectuaţi această verificare.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Urari Paste CARP Barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Poliția și familia îl caută! Sunați la 112 dacă îl vedeți

Miercuri, 17 aprilie 2024, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată, cu privire faptul că GHEORGHIU MIHAI ALEXANDRU, din municipiul...

Alte știri de interes

- Advertisement -