(Foto-galerie) O evadare din cotidian – Gradina Zoologica din Barlad

Grădina Zoologică Bârlad funcţionează ca serviciu în cadrul Primăriei Municipiului Bârlad, fiind înfiinţată în anul 1959 ca punct zoologic în Parcul de Cultură al oraşului.

0
O evadare din cotidian - Grădina Zoologică din Bârlad
- Reclamă -
PNL Barlad Alegeri 2024

Gradina Zoologica Barlad are deschise porțile pentru public începând cu data de 30.06.2020, și funcționează conform programului de vară, respectiv de marți până duminică, inclusiv, între orele 10.00-19.00 (ultimul bilet de intrare eliberat fiind la ora 18.00).

Gradina Zoologica din Barlad

Prețul biletelor de intrare în gradina zoologica din Barlad este de 4 lei pentru adulți, respectiv 2 lei pentru copiii de peste 3 ani și grupurile organizate.

Copiii sub 3 ani, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora sunt scutiți de taxă.
Până la noi reglementari, publicul vizitator va avea acces, deocamdată, doar la spațiile deschise (pe alei), acvariul și locul de joacă fiind în continuare închise.

Gradina Zoologica din Barlad funcţionează ca serviciu în cadrul Primăriei Municipiului Bârlad, fiind înfiinţată în anul 1959 ca punct zoologic în Parcul de Cultură al oraşului. Iniţial, a fost un simplu adăpost pentru un urs închis într-o cuşcă.

La cea vreme era cu totul special să poţi vedea o fiară sălbatică de aproape şi curiozitatea oamenilor a contribuit la dezvoltarea proiectului. În primii 10 ani de la înfiinţare au fost făcute cele mai multe achiziţii. Acum pot fi văzute 36 de specii de păsări, peşti şi mamifere, însumând câteva sute de exemplare.

- Reclamă -

Are o suprafață totală de 56.043 mp din care 32.043 mp spațiu expozițional, 24.000 mp spații administrative şi o suprafață construibilă de aproximativ 2.000 mp.

Se poate spune că Gradina Zoologica Barlad, este un obiectiv de importanţă regională, anual fiind vizitat de aproximativ 50.000 de persoane.Prin însuşi obiectul de activitate, Grădina Zoologică îngrijeşte, reproduce şi prezintă spre vizitare publicului un numar de 36 de specii de animale, având totodată rolul de a educa prin prezentarea arealului geografic, a datelor biologice, modului de hrănire şi reproducere a speciilor aflate în colecţie.

REGULI IMPORTANTE VALABILE ÎN CADRUL GRADINEI ZOOLOGICE DIN BARLAD ÎN SITUAȚIA ACTUALĂ :

La intrarea în gradina zoologica barlad (zona caserie), vizitatorii sunt rugați să respecte întocmai măsurile de distanțare fizică (minimum 2 metri față de ceilalți vizitatori).

În incintă, pe întreg parcursul vizitei, rugăm publicul să păstreze aceeași distanță față de celelalte persoane și față de personalul Grădinii zoologice, precum și de volierele cu animalele avute în colecție.

Se interzice intrarea pentru vizitare în grupuri mai mari de trei persoane (excepție fac familiile cu mai mulți copii).

Intrarea și ieșirea din incinta gradinii zoologice Barlad se va face pe traseele marcate cu săgeți, cu rugămintea să se respecte aceste marcaje, precum și celelalte indicații și sugestii ale persoanlului Poliției Locale Bârlad, care va asigura (sâmbetele și duminicile) măsurile de ordine și siguranță publică.

În situația în care se va ajunge la restricționarea numărului de vizitatori admiși în incintă, cei aflați la intrare vor fi anunțați că s-a atins numărul maxim permis, urmând să aștepte eliberarea spațiului pentru vizitare.

Programul și condițiile de vizitare pot suferi modificari, în funcție de evoluția evenimentelor.

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.