Gata cu ”stăpânii parcărilor”-cine plătește,va avea locul asigurat!

0
Gata cu ”stăpânii parcărilor”-cine plătește,va avea locul asigurat!
- Reclamă -

Vești bune pentru bârlădenii care își căutau un loc de parcare după ce unii cetățenii deveniseră stăpânii acestor spații.Lanțurile,plăcuțele pictate cu numerele de inmatriculare care te anunțau că locul este adjudecat,vor deveni istorie. Consilierii locali bârlădeni au fost de acord cu scoaterea la licitație a acestor zone!

La ședința ordinară a Consiliului Local Bârlad,aleșii locali au votat proiectul inițiat de primarul Dumitru Boroș. Conform documentului oficial, pus în dezbatere publică timp de 30 de zile, ” în parcările de reședință se va putea atribui câte un loc de parcare, pentru fiecare unitate locativă, prin licitație publică, în limita locurilor de parcare disponibile. Toate parcările de reședință vor trebui identificate și inventariate, iar fiecărei parcări i se vor aronda blocurile din jurul acesteia, care vor putea folosi parcarea respectivă.

Locurile de parcare din parcările de reședință vor fi atribuite prin licitație publică numai după amenajarea, semnalizarea verticală și orizontală și numerotarea acestora de către administratorul parcării și după ce au fost aprobate prin hotărâre a CL Bârlad. La semnalizarea verticală a fiecărei parcări de reședință se va specifica și durata de valabilitate a abonamentului zilnic, respectiv între orele 16.30-08.00.

Locurile de parcare aflate la o distanţă mai mică de 50 m de unităţile hoteliere, complexe comerciale, săli de spectacole, baze sportive vor fi atribuite acestora, doar în condiţiile în care nu deţin un număr minim de astfel de locuri de parcare. Parcarea autovehiculelor în parcările de reședință amenajate de Primărie în Bârlad e permisă numai pe baza unui abonament anual valabil, eliberat de proprietarul / administratorul parcării”

Dacă vă gândiți să parcați pe un loc care nu vă aparține,în afara orelor permise, atunci trebuie să știți că există și o serie de amenzi. Cei care ocupă un loc în parcarea de reședință fără deținerea abonamentului de parcare valabil vor fi amendați cu sume cuprinse între 200-300 lei. Poliția Locală poate dispune și măsura complementară de ridicare a mașinii,iar montarea unui dispozitiv de blocare pe locul de parcare se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000-2.000 de lei și ridicarea dispozitivului de blocare.

- Reclamă -

Blocarea locului de parcare prin alte mijloace se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000-1.500 lei, neexpunerea abonamentului la loc vizibil în autovehicul se sancționează cu amendă cuprinsă între 50-100 lei. Nu în ultimul rând, ocuparea abuzivă ori subînchirierea unui loc de parcare, nepăstrarea curățeniei sau refuzul de a elibera locul pentru lucrări edilitare se sancționează cu amenzi de 250-350 lei.

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.