Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: duminică, 26 septembrie, 2021

Starea vremii astăzi

: 26 septembrie, 2021
25.7 C
Bârlad
- Reclamă -
reclame ziare barlad
Anunturi mica publicitate
Diverse” Hiena” de la Morga Vaslui a implementat o lege nescrisă: cine...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

” Hiena” de la Morga Vaslui a implementat o lege nescrisă: cine nu cotizează,nu-și ia mortul. Șpăgi ” îmbrăcate” sub forma pomenilor

Autopsierul de la morga din Vaslui nu are doar firma de pompe funebre. Oferă și servicii de catering, adică prepară mâncare pentru praznice. Până nu demult, mâncarea pe care o vindea acesta, era pregătită în condiții insalubre

Vremea astăzi

26 septembrie, 2021 -
25.7 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Română (nou) leu
EUR
4,950
USD
4,224
CHF
4,574
GBP
5,780

Cele mai citite Știri

- Advertisement -

” Hiena” de la Morga Vaslui a implementat o lege nescrisă: cine nu cotizează,nu-și ia mortul. Șpăgi ” îmbrăcate” sub forma pomenilor

Autopsierul de la morga din Vaslui nu are doar firma de pompe funebre. Oferă și servicii de catering, adică prepară mâncare pentru praznice. Până nu demult, mâncarea pe care o vindea acesta, era pregătită în condiții insalubre

- Reclama -

Autopsierul derulează afaceri de sute de mii de lei profitând de suferința rudelor pacienților morți care îi trec prin mână. Sârbu nu s-a mulțumit însă cu atât. Și-a angajat și soția la Serviciul Județean de Medicină Legala. A fost organizat un concurs pentru ocuparea unui numar de sapte posturi de asistent medical debutant de laborator – Serviciul Județean de Medicină Legală- Spitalul de Urgență Vaslui. Nicoleta Sârbu s-a înscris la concurs și a fost admisă, punctajul obținut fiind 85. Astfel au ajuns soții Sârbu să lucreze în același loc cu toate că au control absolut asupra unei firme de pompe funebre. Nu se mulțumesc niciodată!

Sătui să fie batjocoriți, unii cetățeni au făcut plângeri la Ministerul Sănătății. O plângere a fost făcută și de DSP Vaslui, instituție care în ultimii ani l-a tolerat pe Sârbu și pe colegii săi. Și Sârbu a știut să fie atent cu cei de la DSP, dar și cu șefii săi. Corpul de Control al ministrului a descins ieri la Spitalul de Urgență din Vaslui. Au fost solicitate documente și a anunțat că verificările se vor derula pe parcursul unei săptămâni. În final vor întocmi un proces verbal. Reprezentanții Corpului de Control au văzut deja morga, laboratorul, absolut tot ceea ce ţine de anatomie patologică. Dosarul existent pe masa Ministrului Sanatatii este stufos. Contine peste 40 de reclamatii si imagini. Reclamații au fost în ultimii ani cu duiumul, dar nimeni nu le-a băgat în seamă. Instituțiile statului l-au protejat pe Ionuț Sârbu în ciuda maldărului de nereguli.

Iată câteva din mărturiile oamenilor care au avut de suferit din cauza autopsierului din Vaslui:

“Am pățit și eu acum ceva timp cu un unchi decedat. În timp ce mătușa plângea în hohote pe hol, eu ma targuiam cu el să-mi dea decedatul cu condiția sa iau sicriu și cruce de la el, de la Moara Grecilor. La final când sa luam decedatul, am adus hainele și a cerut bani să-l îmbrăcăm, i am dat 400 RON, el a replicat ca sunt 3 persoane și suma e mica, când am încercat sa ii explic de bani, a fluierat în camera alăturată, ca să nu îl mai imbrace ca îl luam gol”.

- Reclama-

“Cu 8 ani in urmă,a cerut 700 ron doar să îmbrace persoana decedată…Am mers la directorul spitalului și am primit banii înapoi. Întotdeauna s-a știut și la nivel de direcție…Și nu s-au luat nici un fel de măsuri!”

“Acum ani l-a lasăt pe fratele meu în fața bisericii din cimitir și a zis că se grăbește că nu are timp să-l ducă la cealaltă poartă dinspre vale, și dacă pot să-l duc eu cu duba mea…. Ce să mai faci? Am pus un băiat să-mi conducă fratele cu duba mea la groapă (cealaltă poartă)…. Dacă nu ai dubă…. Pe umeri frățioare…”

“La o vecină care avea copii în străinătate și de care s-a ocupat o prietenă, i-a cerut 500 ron. Am sunat directorul de îngrijiri și nu a recunoscut”

“Acum 4 ani când a murit bunicul meu, mama cu bunica mea se aflau pe holul spitalului disperate,plânse ,le-a luat cu japca și s-a oferit voluntar să le ajute și a început să mulgă banii și să ne ofere serviciile sale”.

“Era și cazul. Toți știau și toți au tacut. Se pare ca cineva le-a venit de hac, cineva a avut curaj admir curajul oamenilor simpli de a schimba ceva. Asta ar trebui sa înțeleagă toti:niciodată nu suntem prea mici, niciodată sa nu fim mai prejos, umili sau prosti. Am admirat cum s-a schimbat situația la maternitate din 2015, acum e cazul și la morga”.

“Am pățit și eu acelasi lucru, m-am calmat am scos bănuțul că altfel nu se poate, rușine să le fie! Am văzut o persoană care s-a luat la harță cu autopsierul și în ziua respectiva nu a scos decedatul de la morgă”.

morga Vaslui

Este o lege nescrisă la morgă: cine nu cotizează la bugetul autopsierului Sârbu, a murit degeaba. Nu poate beneficia de o înmormântare liniștită. O familie a fost pusă să aștepte aproape șapte ore să își ia ruda decedată acasă. Este vorba despre un bătrân decedat la Secția de Neurologie. De aici a fost preluat de Sârbu. Rudele nu au știut că trebuie să bage mâna adânc în buzunar ca să cotizeze la autopsierul Ionuț Sârbu. Din aceasta cauză oamenii au indurat umilințe greu de imaginat. Abia în momentul în care s-au decis să cumpere un sicriu de la Sârbu și să accepte oferta de catering pentru praznic, atunci au primit acordul să ia mortul acasă.

”Ni s-a spus că nu îl putem lua și că trebuie să avem răbdare 24 de ore. A vorbit urât și ne-a pus să așteptăm”, spune o rudă a persoanei decedate.

Nimeni nu are curajul să se atingă de Sârbu . Autopsierul de la morga din Vaslui nu are doar firma de pompe funebre. Oferă și servicii de catering, adică prepară mâncare pentru praznice. Până nu demult, mâncarea pe care o vindea acesta, era pregătită în condiții insalubre, dar nici DSP, nici DSVSA și nici OPC-ul sau Poliția nu au luat vreo măsură. De ce oare?! Imaginile din bucătaria pe care a deținut-o Ionuț Sârbu până nu demult sunt mai mult decât grăitoare. Printre alimentele depozitate într-o cameră insalubră, se regăseau și comenzile pe care Sârbu le lua de la rudele decedaților de la care încasa mii de lei.

șpagă,morgă,Vaslui

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -
Festivalul mesterilor populari Barlad 2021
NEW-Residence-barlad
- Advertisement -
NEW-Residence-barlad
- Advertisement -
Publicitate si Anunturi Media Barlad
- Advertisement -
- Advertisement -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Crește numărul elevilor și cadrelor didactice vasluiene infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul anului școlar, în județul Vaslui,conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean 32 de profesori și 70 de elevi...
- Reclama -
- Reclama -
NEW-Residence-barlad
- Reclama -

Alte știri de interes

- Advertisement -