Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: duminică, 18 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 18 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

Imaginea zilei – lecția omeniei

Cele mai citite

Imaginea zilei – lecția omeniei

Imaginea zilei – lecția omeniei

O veche vorbă românească ne spune astfel:”A fi OM e lucru mare.”                          Înainte de a-i numi salvatori de vieți, pompierii vasluieni ne-au arătat o altă lecție, cea a omeniei.

Viața trebuie respectată și prețuită, indiferent că vorbim de cea a unui om, sau de cea a unui pui de pisică.

În timp ce luptau cu incendiul uriaș care a cuprins depozitul de material lemnos aparținând unei societăți comerciale din localitatea Lipovăț, din stiva de lemne încinse, pompierii au auzit scâncetele disperate ale unor pisoi.

Fără să stea pe gânduri, militarii s-au grăbit să degajeze butucii, salvând astfel de la o moarte sigură bietele animăluțe. Erau trei pui de pisică. Doi pisoi au fost scoși relativ repede dintre bușteni, însă, cel de-al treilea, care de altfel mieuna cel mai tare, nu era de găsit. Speriat și îngrozit de iadul dezlănțuit în jurul său, micul ghemotoc de blană căuta a se refugia printre lemnele care ardeau, fumul și radiația termică îngreunând și mai mult situația.

Plutonierii majori Pavel Silian și Tiberiu Bucur au fost cei care nu au renunțat atunci când cel de-al treilea pui de pisică părea definitiv pierdut, ei au fost cei care au crezut până în ultima clipă în șansa la viață a micuței feline. Determinați la maximum, dar în același timp înduioșați, militarii nu au abandonat pisoiul ce mieuna îngrozitor, astfel că după mai bine de jumătate de oră au ajuns la bietul patruped. Atunci când a fost scos, pisoiul avea arsuri pe spate, lăbuțe și botic, era ud și speriat, efectiv i se citea groaza în ochi. Pisoiul cel năpăstuit a primit îngrijiri medicale, astfel că, acum, pompierii sunt convinși că micuțul luptător va supraviețui. Nespus de fericiți, salvatorii au redat mica felină mamei sale, cea care se afla în apropiere și aștepta ca oamenii să îi salveze și ultima progenitură.

E un miracol că l-am găsit și l-am scos înainte să ardă de viu… A avut mare noroc! Este cel mai curajos , cel mai frumos și cel mai norocos pisoi”, declară salvatorii micuțului ghem de blană.

sursa foto : ISU Vaslui
Lecția omeniei

Speranța că empatia trebuie să rămână asemenea unei legături nevăzute, dar în același timp cea care ne unește în bine.

Pisoiul a fost salvat și se află acum în completă siguranță.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Bărbat rănit după ce a alunecat sub un motocultor cu freză

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a intervenit în orașul Negrești cu o autospecială pentru stingere...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -