Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: duminică, 18 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 18 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

În ce scenariu vor învăța elevii din județul Vaslui?

Cele mai citite

În ce scenariu vor învăța elevii din județul Vaslui?

Anul școlar 2020 – 2021 ar putea începe după un scenariu diferit în județul Vaslui. Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România. Pe baza acesteia se stabilește după care din cele 3 scenarii vor funcționa școlile. Datorită numărului de îmbolnăviri există posibilitatea ca în județul Vaslui să se meargă pe scenariu galben.

Scenariu galben va fi pus în practică în județul Vaslui
Scenariul galben = 1-3 persoane detectate în medie în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest caz, prioritate să meargă la şcoală au preșcolarii, elevii din clasele 0-4 și cei din anii terminali. Restul claselor fac și ore online, și la școală, prin rotaţie.

În funcție de această situație, se va face deschiderea anului școlar în fiecare zonă a țării.

Pe 10 septembrie, consiliile de administrație ale unităților școlare vor prezenta comitetelor județene, DSP și Inspectoratului Școlar scenariul la care s-au hotărât să înceapă anul școalar. La 3 cazuri în 3 clase, școala respectivă se închide.

 

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Bărbat rănit după ce a alunecat sub un motocultor cu freză

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a intervenit în orașul Negrești cu o autospecială pentru stingere...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -