Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
InfracționalÎn loc să se dea la muncă, a preferat să fure dintr-un...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

În loc să se dea la muncă, a preferat să fure dintr-un apartament și din câteva mașini din Bârlad

Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cele mai citite Știri

În loc să se dea la muncă, a preferat să fure dintr-un apartament și din câteva mașini din Bârlad

Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

- Reclama -
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârladau documentat și probat activitatea infracțională a unui tânăr, care locuia fără forme legale în municipiul Bârlad, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat (furt calificat, furt calificat în formă continuată și două tentative la infracțiunea de furt calificat), în perioada martie – iunie 2023. 

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit faptul că, în noaptea de 9/10 mai 2023, persoana bănuită de comiterea infracțiunilor ar fi pătruns, pe timpul nopții, pe ușa lăsată deschisă, într-un apartament din municipiul Bârlad, situat pe strada Nicolae Tonitza,și ar fi sustras un portmoneu cu bani și acte de identitate.

Totodată, bărbatul este bănuit că ar fi pătruns, în perioada 20 – 28 iunie 2023, pe timpul nopții, prin efracție, în mai multe autoturisme parcate de unde ar fi sustras sau ar fi încercat să sustragă diverse sume de bani și bunuri de valoare.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor este estimat la peste 6.000 lei.

​Ca urmare a administrării probatoriului, față de tânărul cercetat a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

- Reclama-reclame ziare barlad

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tânărului.

NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOȚILOR! 

Maşinile, mărci străine sau autohtone, casetofoanele auto, genţile, borsetele sau roţile de rezervă constituie ţintele infractorilor care îşi desfăşoară ”activitatea” în acest domeniu.

Printre cauzele şi condiţiile favorizatoare săvârşirii furturilor de şi din autoturisme se evidenţiază:

lipsa sistemelor de alarmă şi a dispozitivelor antifurt din dotarea autoturismelor sau folosirea improvizaţiilor;
parcarea maşinilor în locuri improprii (întunecoase, dosnice), fapt ce îngreunează supravegherea acestora;
lăsarea la vedere, în interiorul maşinii obiecte de valoare sau tentante (telefoane mobile, GPS-uri, genţi, borsete, laptop-uri, tablete, etc.)

Poliţia vă face câteva recomandări:
parcaţi autoturismul, pe cât posibil, în locuri special amenajate, iluminate şi eventual supravegheate!
luaţi cheile din contact şi încuiaţi autoturismul chiar dacă îl părăsiţi pentru puţin timp (pentru a face plata la o staţie peco, spre exemplu)!
evitaţi să păstraţi în autotursm bani, acte de identitate, permis de conducere, talon de înmatriculare, actele  şi ştampila firmei!
montaţi un sistem de alarmă eficient, precum şi un dispozitiv de blocare a axului volanului, pedalelor şi a schimbătorului de viteze!
nu vă adresaţi ocazional, pentru repararea autoturismului, la meseriaşi necunoscuţi sau la ateliere neautorizate (se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente din interirul autoturismului care funcţionau bine)!
schimbaţi de urgenţă sistemul de închidere în cazul pierderii/furtului cheilor de la autoturism sau la cumpărarea autovehiculului de la altă persoană !

 

ATENŢIE! În cazul în care constataţi că s-a comis un furt nu pătrundeţi în interiorul maşinii, ci sesizaţi cea mai apropiată unitatea de poliţie sau 112 – Apel Unic de Urgenţă.

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINȚE

– La plecarea de la domiciliu verificaţi dacă aţi încuiat uşa locuinţei! În cazul caselor la curte si a apartamentelor aflate la parter unde ar fi posibil accesul prin escaladare este necesar sa va protejaţi ferestrele cu grilaje metalice ale căror capete de prindere sa fie încastrate în zid, iar spatiile dintre bare sa fie de dimensiuni mici;
  – Uşa de acces să fie prevăzută cu două încuietori, având sisteme de chei diferite, şi cu lanţ de siguranţă;
– Solicitaţi administratorului să asigure permanent iluminatul scărilor şi a liftului;
– Uşile de acces în imobil să fie închise! Deşi există interfon montat la multe imobile, proprietarii lasă de regulă una din uşile de acces (de regulă cea din spate) deschisă, astfel încât interfonul este ca şi inexistent

 – Învăţaţi copiii să nu lase cheia locuinţei sub preşul de la  uşă şi să reziste tentaţiilor venite din partea persoanelor  care, sub diverse motivaţii, doresc să pătrundă în  locuinţă!

 – Aveţi grijă ca, în imobil, bunurile de valoare care au dimensiuni mici  (bani, bijuterii) să fie păstrate în locuri greu accesibile, evitându-se „ascunzătorile” tradiţionale (şifonier, sertare, bibliotecă);

  – În cazul achiziţionării de aparatură electronică, nu depozitaţi ambalajele acesteia la vedere! Poate fi un indiciu clar pentru spărgători ca acestea există în imobilul dvs.;

Totodată, o atenţie sporită trebuie să o aibă şi proprietari de cabane, case de vacanţă sau case nelocuite. Acestea trebuie să aibă un sistem suplimentar de protecţie, pe lângă încuietoarea de la uşă, (ex. grilaj metalic, sistem de supraveghere video, alarmă).

Este recomandat să fie evitată păstrarea lucrurilor de valoare în aceste imobile.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Urari Paste CARP Barlad
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Poliția și familia îl caută! Sunați la 112 dacă îl vedeți

Miercuri, 17 aprilie 2024, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată, cu privire faptul că GHEORGHIU MIHAI ALEXANDRU, din municipiul...

Alte știri de interes

- Advertisement -