Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: luni, 19 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 19 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

Încă cinci module pentru triajul bolnavilor din Spitalul “Elena Beldiman”

Cele mai citite

Încă cinci module pentru triajul bolnavilor din Spitalul “Elena Beldiman”

Încă cinci module pentru triajul bolnavilor din Spitalul “Elena Beldiman”

De câteva zile, au fost achiziționate alte patru module care vor fi destinate trajului pacienților suspecți de infectate cu noul coronavirus și unul pentru personalul medical al Secției de boli infecțioase.

Modulele de triaj vor fi amplasate în perimetrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, în imediata apropiere a Unității de Primiri Urgențe. Achiziția este suportată de la bugetul local (190.000 lei) și a fost aprobată prin hotărâre de consiliu local. Spațiile sunt prevăzute cu băi, spații de dezinfectare a personalului medico-sanitar, instalații electrice și căi de acces separate pentru intrări și ieșiri.

„Pentru că primul lot de module și-a dovedit deja eficiența, dar mai ales pentru a veni în sprijinul pacienților care ajung la triajul UPU, am decis să mai achiziționăm un lot de cinci module. Patru dintre acestea vor înlocui corturile de triaj iar un altul va fi destinat exclusiv personalului medico-sanitar al Secției de boli infecțioase. În continuare, fără a face vreun rabat de la această regulă, păstrarea stării de sănătate a locuitorilor muncipiului Bârlad și limitarea pericolului de răspândire a cazurilor de infectare cu noul coronavirus rămân principalele mele preocupări”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În funcție de evoluția situației epidemiologice de la nivel național, regional sau local, după caz, există posibilitatea implementării și altor măsuri similare de dotare cu echipemente menite a preveni răspândirea cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

 

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Schimbare de ”gardă” la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui

Liliana Ciobanu este noul șef al învățământului vasluian. Aceasta preia funcția de inspector general al ISJ Vaslui după ce...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -