Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

InfracționalÎncet,încet cad capetele implicate în “sex gate-ul” din chiliile hușene
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Încet,încet cad capetele implicate în “sex gate-ul” din chiliile hușene

Surse judiciare ne-au declarat că procurorii vor face plângeri penale pentru cei de la Seminarul Teologic și pentru o parte din preoții Episcopiei Hușilor.

Cele mai citite Știri

Încet,încet cad capetele implicate în “sex gate-ul” din chiliile hușene

Surse judiciare ne-au declarat că procurorii vor face plângeri penale pentru cei de la Seminarul Teologic și pentru o parte din preoții Episcopiei Hușilor.

- Reclama -
PNL Barlad Alegeri 2024

Au trecut patru ani de când un scandal de proporții a zguduit din temelii Biserica Ortodoxă Română. Este vorba despre orgiile sexuale din Eparhia Hușilor, orgii care il aveau protagonist pe desfrânatul Onilă.
În urmă cu patru ani preoți, elevi, angajați ai Seminarului Teologic Huși, au rupt tăcerea și au povestit coșmarul prin care treceau de ani de zile foști și actuali preoți sau foști elevi ai instituției deînvățământ. Alături de fostul episcop ,Corneliu Onilă au fost acuzați de abuzuri si alți reprezentanți ai bisericii în frunte cu directorul Seminarului, preotul Andrei Zăgan.

După patru ani ,povestea este departe de a se încheia. Corneliu Onilă este judecat în urma acuzațiilor de abuz sexual, iar alături de fostul Preasfințit vor da socoteală în fața magistraților și complicii săi.

Pe când nu mai credea nimeni că, în afară de fostul episcop și de Sebastian Jitaru, va mai răspunde cineva pentru chinurile la care au fost supuși elevii Seminarului de la Huși, iată că le-a venit rândul și altor “petrecăreți” din vechea gardă a lui Corneliu Onilă. Trei angajați ai Seminarului Teologic, între care și însuși directorul , pr. Andrei Zăgan, au fost dați afară, sub acuzația că știau bine despre abuzurile săvârșite de episcopul Corneliu asupra bieților copii. Alături de Zăgan, a fost demis din cadrul Seminarului, pedagogul și supraveghetorul din internat, respectiv Gheorghe Vrabie și Ștefan Șalaru. Cu toții aveau cunoștință de violurile de prin chilii, dar nu aveau o problemă cu asta, atât timp cât primeau favoruri diverse.

Andrei Zagan și pedagogii de la Seminar știau când  plecau elevii din internat pentru a se întâlni cu fostul Preasfințit
Andrei Zagan, Stefan Salaru și Gheorghe Vrabie, angajați la Seminarul Teologic Huși, erau cei care ar fi trebuit să aibă grijă de elevi. Nu a fost însă așa. Minorii plecau sau erau luați cu forța din internat și duși la chiliile de la Episcopie. Aici erau abuzați sexual de fostul călugăr  Sebastian Jitaru și de fostul episcop Corneliu Bârlădeanu. Este imposibil de crezut că cei trei nu știau unde pleacă elevii și nimeni nu poate spune de ce ei au închis ochii în fața abuzurilor.

Încet,încet cad capetele implicate în “sex gate-ul” din chiliile hușene
Încet,încet cad capetele implicate în “sex gate-ul” din chiliile hușene

Zagan era protejatul desfrânatului Onila și beneficia de anumite avantaje.
Corneliu Onilă a fost arestat, apoi eliberat! Zagan este și el în vizorul procurorilor
Procurorii au adunat un maldăr de probe împotriva  fostului episcop de Huși: interceptari și filmări explicite cu minori violați și abuzati!
cad capetele implicate în sex gate-ul, Onilă, Preasfințitul Încet,încet cad capetele implicate în “sex gate-ul” din chiliile hușene

- Reclama-reclame ziare barlad

Unul dintre judecători susține că nu a mai văzut așa ceva în toată cariera sa. Procurorii vor acum să aducă în fata instanței și alți preoți  de la Catedrala Episcopală, dar și profesori de la Seminarul Teologic.

Surse judiciare ne-au declarat că procurorii vor face plângeri penale pentru cei de la Seminarul Teologic și pentru o parte din preoții Episcopiei Hușilor. Majoritatea elevilor povestau la spovedanie despre abuzurile sexuale ale lui Corneliu Onilă și ale lui Sebastian Jitaru, dar nimeni nu i-a ajutat.

Unii elevii s-au plâns chiar directorului Zagan, dar pe acesta nu l-a interesat. De asemenea, profesorii de la Seminarul Teologic știau de orgiile sexuale din chiliile Episcopiei, dar au tăcut. Fiind fapte penale, susțin procurorii, preoții aveau obligația să sesizeze poliția, la fel și profesorii de la seminar.

O parte dintre filmările din dosar au fost furnizate către  procurori de călugărul Sebastian Jitaru. Aceasta a fost strâns cu ușa de anchetatori încă de anul trecut când oamenii legii i-au propus o înțelegere: să își recunoască  faptele , iar în schimb va beneficia de o reducere de pedeapsă. De asemenea, Denis T le-a predat și el anchetatorilor înregistrări video.

Un elev a fost violat de Onila si Jitaru, o alta victima este preot

Potrivit surselor noastre filmările de la dosar sunt multe și explicite. Elevii de seminar au fost violați și amenințati să nu sufle o vorbă. Aceleași surse judiciare spun că,în urmă cu mai bine de 3 ani, când Corneliu „Bârlădeanu’” era profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Ioan Gură de Aur”, din Huși, acesta ar fi obligat un elev (Denis T) să întrețină  raporturi sexuale cu el. In caz contrar, elevul ar fi fost amenințat cu repetenția sau, mai rău, cu exmatricularea.

În cursul anului 2017 Onilă l-ar fi violat de mai multe ori pe Denis T. Pe atunci victima avea 17 ani. Și Sebastian Jitaru l-a violat pe Denis în anul 2015 potrivit procurorilor care notează că Denis T. este o victimă comună a celor doi inculpați. La dosar există mai multe probe privind abuzurile sexuale cu minori de la Episcopia Hușilor. Unele dintre ele s-au prescris fiind mai vechi de zece ani.

Procurorii ieșeni afirmă că una din victimele fostului episcop de Huși este actual preot. Cel mai probabil ,anchetatorii fac referire la Ionuț Ursac, preotul din Deleni. De altfel, imagini cu acesta intretinand relatii sexuale cu fostul Preasfintit, au aparut in presa tabloida inca de acum trei ani. Procurorii au audiat zeci de martori, iar printre acesti au fost multi elevi de la Seminarul Teologic. Mulți au refuzat să depună plângere împotriva lui Onilă și Jitaru. Există însă patru victime care n-au mai rezistat și le-au povestit procurorilor despre violurile de la Huși.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Concert Seara Șlagărelor Nemuritoare Bârlad
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Candidatul PNL la președinția CJ Vaslui, dr.Nelu Tătaru, vine cu o viziune nouă în politica românească

Aducând o nouă perspectivă în arena politică, Nelu Tătaru, candidatul PNL pentru Consiliul Județean Vaslui, își propune să schimbe...

Alte știri de interes

- Advertisement -