Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

SănătateInspectorii de muncă ,din nou, pe teren
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Inspectorii de muncă ,din nou, pe teren

Cele mai citite Știri

Inspectorii de muncă ,din nou, pe teren

- Reclama -
PNL Barlad Alegeri 2024

În scopul identificării muncii nedeclarate, precum şi a verificării modului de respectare a măsurilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei COVID-19, în perioada 01-21.08.2020, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Vaslui, au efectuat acţiuni de prevenire şi control pe toata raza judetului.

Au fost vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, terasele, aceste controale fiind efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui. În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare, dar şi de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă prevăzute în Legea 55/2020 şi H.G. nr 394/2020.  

În domeniul relaţiilor de muncă au fost verificaţi 46 de angajatori din care 42 pentru muncă fără forme legale. Un număr de 8 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat un număr de 8 sancţiuni contravenţionale din care 7 pentru muncă fără forme legale. Au fost dispuse un număr de 82 de măsuri şi aplicate amenzi în valoare de 340.000 de lei.

Acțiunile de control pentru depistarea cazurilor de muncănedeclarată vor rămâne o constantă a tuturor campaniilor naționale ale Inspecției Muncii, întrucât reprezintă în continuare o practică frecventă, ceconstituie un fenomen extrem de nociv, având în vedere consecințele sociale și economice pe care le produce: persoana care prestează muncă nedeclarată este lipsită de protecție socială, lucrează în condiții precare și cu multiple riscuri pentru sănătate, nu are siguranța plății muncii prestate, plata făcându-se în funcție de bunăvoința angajatorului care, la rândul lui, este lipsit de posibilitatea legală de a-l responsabiliza pe lucrător pentru eventualele prejudicii produse de acesta.

În domeniul sănătății și securității în muncă au fost verificaţi un număr de 32 de angajatori, au fost constatate 56 de deficienţe, tot atâtea măsuri dispuse pentru intrare în legalitate. Au fost sanctionaţi 28 de angajatori, aplicate, 53 de avertismente şi 3 amenzi în valoare de 7.500 de lei.

- Reclama-reclame ziare barlad

“ Atragem atenţia tuturor angajatorilor şi angajaţilor să respecte normele de securitate  şi sănătate în muncă în special în contextul prevenirii răspândirii  SARS-COV-2” au transmis reprezentanții ITM Vaslui. 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Concert Seara Șlagărelor Nemuritoare Bârlad
Casa de ajutor reciproc barlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Candidatul PNL la președinția CJ Vaslui, dr.Nelu Tătaru, vine cu o viziune nouă în politica românească

Aducând o nouă perspectivă în arena politică, Nelu Tătaru, candidatul PNL pentru Consiliul Județean Vaslui, își propune să schimbe...

Alte știri de interes

- Advertisement -