Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: luni, 19 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 19 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

Inspectorii de muncă ,din nou, pe teren

Cele mai citite

Inspectorii de muncă ,din nou, pe teren

În scopul identificării muncii nedeclarate, precum şi a verificării modului de respectare a măsurilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei COVID-19, în perioada 01-21.08.2020, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Vaslui, au efectuat acţiuni de prevenire şi control pe toata raza judetului.

Au fost vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, terasele, aceste controale fiind efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui. În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare, dar şi de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă prevăzute în Legea 55/2020 şi H.G. nr 394/2020.  

În domeniul relaţiilor de muncă au fost verificaţi 46 de angajatori din care 42 pentru muncă fără forme legale. Un număr de 8 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat un număr de 8 sancţiuni contravenţionale din care 7 pentru muncă fără forme legale. Au fost dispuse un număr de 82 de măsuri şi aplicate amenzi în valoare de 340.000 de lei.

Acțiunile de control pentru depistarea cazurilor de muncănedeclarată vor rămâne o constantă a tuturor campaniilor naționale ale Inspecției Muncii, întrucât reprezintă în continuare o practică frecventă, ceconstituie un fenomen extrem de nociv, având în vedere consecințele sociale și economice pe care le produce: persoana care prestează muncă nedeclarată este lipsită de protecție socială, lucrează în condiții precare și cu multiple riscuri pentru sănătate, nu are siguranța plății muncii prestate, plata făcându-se în funcție de bunăvoința angajatorului care, la rândul lui, este lipsit de posibilitatea legală de a-l responsabiliza pe lucrător pentru eventualele prejudicii produse de acesta.

În domeniul sănătății și securității în muncă au fost verificaţi un număr de 32 de angajatori, au fost constatate 56 de deficienţe, tot atâtea măsuri dispuse pentru intrare în legalitate. Au fost sanctionaţi 28 de angajatori, aplicate, 53 de avertismente şi 3 amenzi în valoare de 7.500 de lei.

“ Atragem atenţia tuturor angajatorilor şi angajaţilor să respecte normele de securitate  şi sănătate în muncă în special în contextul prevenirii răspândirii  SARS-COV-2” au transmis reprezentanții ITM Vaslui. 

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Schimbare de ”gardă” la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui

Liliana Ciobanu este noul șef al învățământului vasluian. Aceasta preia funcția de inspector general al ISJ Vaslui după ce...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -