Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: miercuri, 22 septembrie, 2021

Starea vremii astăzi

: 22 septembrie, 2021
25.7 C
Bârlad
- Reclamă -
reclame ziare barlad
Anunturi mica publicitate
Sănătate” Înţelepciunea vieţii e simplă: fă ca pe unde ai trecut tu...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

” Înţelepciunea vieţii e simplă: fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine ca înainte ”

Vremea astăzi

22 septembrie, 2021 -
25.7 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Română (nou) leu
EUR
4,949
USD
4,221
CHF
4,565
GBP
5,765

Cele mai citite Știri

- Advertisement -

” Înţelepciunea vieţii e simplă: fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine ca înainte ”

- Reclama -

” Înţelepciunea vieţii e simplă: fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine ca înainte ”

Știut fiind că, din 31 martie, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad se numără printre unitățile de suport din țară unde se îngrijesc exclusiv bolnavi de noul coronavirus , ” Înţelepciunea vieţii e simplă: fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine ca înainte ”, din nou, pentru a veni în sprijinul unității medicale. Astfel, la începutul pandemiei de COVID-19, aceștia au inițiat campania umanitară „Donează pentru viață”, o activitate complexă de informare şi strângere de fonduri. Rezultatul? Au fost achiziționate dotări esențiale pentru unitatea spitalicească.
Marți, 25 august, membrii clubului Rotary Club Bârlad au dorit să le mulțumească celor care au înțeles cât de importantă a fost donația pe care au făcut-o , unde au ajuns fondurile colectate și ce s-a achiziționat cu aceste sume.
„ S-au solicitat participări financiare din rândul colegilor rotarieni, dar şi susţinerea membrilor sau a tuturor celor care sunt legaţi de comunitatea bârladeană și preocupaţi de buna funcţionare a Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” . Am fost profund impresionați de feedback-ul primit din partea comunității, de la tineri( din Interact Bârlad și nu numai… ) la vârstnici, de la persoane fizice sau societăți comerciale, colaboratori mai vechi dar și noi, de la toți cei care au înțeles că viața și sănătatea celor de lângă noi depind de un gest umanitar natural și altruist făcut de fiecare dintre noi. Ţine de fiecare dintre noi ca în aceste vremuri grele să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră, a semenilor noştri şi desigur a personalului medical.
După cum am promis încă din timpul desfășurării campaniei de strângere de fonduri , vrem ca lucrurile să se desfășoare într-o totală transparență si să comunicăm periodic fiecare pas pe care îl facem.
Astfel, Rotary Club Bârlad, ajutat de sponsori si donatori, a reuşit să participe la efortul general de luptă impotriva pandemiei cu următoarele acte de donaţie:
– 3 calculatoare desktop cu dotare completă;
– 3 frigidere de mare capacitate;
– 4 monitoare medicale pentru supravegherea funcţiilor vitale;
– 600 halate de protecţie : un Global Grant multiclub inițiat de prietenii din Rotary Club Cluj-Napoca SAMVS la care s-au alăturat alte 5 cluburi din Cluj si Gherla, precum si Bremen ( Germania) si Newburry Park (USA) ;
– 8 seturi de saltele antiescare, perne si lenjerii(Interact Barlad) ;
Toate produsele mentionate reprezintă un efort financiar de aproximativ 55.000 Lei.
Informăm, de asemeni, opinia publica din Bârlad că în perioada imediat următoare vom mai dona Spitalului Municipal “Elena Beldiman” incă un număr semnificativ de monitoare medicale pentru supravegherea funcţiilor vitale. Valoarea acestor echipamente va depăşi 16.000 USD ( aproximativ 72.000 lei).
Mulțumim din nou pe această cale tutuor celor care au răspuns apelului nostru, celor care sunt mereu alături de noi și care au înțeles să participe la ajutorarea cadrelor medicale din spital, a bolnavilor și familiilor acestora, prin donații și sponsorizări substanțiale.
Cui donăm? Donăm împreună pentru bunicii noștri, părinții noștri, frații și surorile noastre, partenerii de viață, copiii noștri, pentru prietenii noștri, pentru toți cei cunoscuți și necunoscuți și, cine știe, poate chiar pentru noi.
De asemenea mulțumim și celor care au înțeles să fie aproape de comunitate printr-un gest de solidaritate umanitar individual sau organizat ( ONG-uri) în sprijinirea actului medical.
Toate acestea aduc SPERANȚĂ … pentru că numai împreună putem reuși !” au transmis reprezentanții Rotary Club Bârlad.

La evenimentul organizat de filantropii bârlădeni au participat Cornel Wilfred Călinoiu , guvernator districtual 2241 Romînia și Republica Moldova , Cristina Ciută-președintele Rotary Club Bârlad, Vasile Pintilie -coordonatorul activității de strângere de fonduri și Bebe Lăpușneanu . Așa cum a declarat profesoara Cristina Ciută ” de-alungul anilor am ajutat spitalul, acesta este apogeul, ne-am adunat pentru a ajuta niște oameni bolnavi. Mă înclin și vă mulțumesc ”.
 Trebuie amintit faptul că toate cluburile Rotary din România și din Republica Moldova au demarat proiecte financiare pentru a ajuta spitalele din România. Din luna martie, atunci când au fost inițiate aceste acțiuni, au fost strânși 1.600.000 de euro, activitățile inițiate fiind în curs de finalizare.

Datorită unui grant internațional „ Global Grant„ în valoare de 42.920 de dolari , din care numai Clubul Rotary Bârlad a strâns suma de 15.500 de dolari, spitalul bârlădean urmează să primească, din nou, alte 23 de monitoare necesare monitorizării funcțiilor vitale.
- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -
NEW-Residence-barlad
Festivalul mesterilor populari Barlad 2021
- Advertisement -
NEW-Residence-barlad
- Advertisement -
Publicitate si Anunturi Media Barlad
- Advertisement -
- Advertisement -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Expoziția „Plante fosile din județul Vaslui” poate fi admirată la muzeul bârlădean

În data de 26.09.2021, cu începere de la ora 11.00, Muzeul „Vasile Pârvan” deschide publicului local o expoziție în...
- Reclama -
- Reclama -
NEW-Residence-barlad
- Reclama -

Alte știri de interes

- Advertisement -