Invitație la teatru- DOWN WAY, de Oleg Bogaev

0
Invitație la teatru DOWN WAY de Oleg Bogaev
- Reclamă -

Așteptarea a luat sfârșit! Iubitorii Thaliei sunt așteptați la o nouă premieră. Actorii teatrului “ V.I.Popa” sunt gata să prezinte o nouă piesă de teatru. Sâmbătă,6 Februarie, piesa lui Oleg Bogaev ,se va dezvălui publicului bârlădean.

“ Se spune că nu trebuie să strici surpriza dând detalii, dar dacă vrei să prinzi peștele ăl mare, nu e rău să dai cu o nadă bună…

Oleg Bogaev face parte din curentul literar denumit în Rusia ”Noua dramaturgie”. Este un dramaturg rus format (ca, de altfel, și Vasili Sigarev, cunoscut publicului bârlădean drept autor al textului DURERI FANTOMĂ) la școala celebrului Nikolai Koliada, pe care John Freedman (important critic de teatru) îl considera ”mama și tatăl mișcării teatrale contemporane din Rusia”. Acești dramaturgi erau adolescenți în perioada Perestroika și s-au maturizat, ca și noi, în epoca unui capitalism haotic, sălbatic, chiar.

”Please, quit your low down ways!” – zicea Bob Dylan, ”atingându-l”, iremediabil, pe Bogaev…

Textul e o parabolă (socială, morală, filosofică…) și oferă prilej de cugetare (adâncă!) tuturor. E un spectacol care, tragi-comic, pune întrebări despre cât de (ne)umani suntem, despre cât de prinși trăim între compasiune și indiferență, despre câtă lumină și cât întuneric este în noi… E despre un pact între Diavol – ”În ceea ce vă priveşte, iarăşi aţi pierdut… […] Nimeni nu l-a salvat pe îngerul dumneavoastră… Nimeni… […] Oamenii sunt o cauză pierdută. […] Şi totuşi, ce drăguţi sunt oamenii şi ce naivi… Se duc undeva, se agită, se grăbesc… Iar acolo, la intersecţie, pe toţi îi aşteaptă o surpriză […] – și DUMNEZEU (singurul care CREDE în om, poate și pentru că e copilul Său de suflet, de aceea va continua acest test, lasându-i în cale încă un înger…).

- Reclamă -

Vă aștepăm, cum altfel decât cu dor…” au transmis prin intermediul unui comunicat de presă reprezentanții teatrului bârlădean.

Cristina Radulescu

Invitație la teatru DOWN WAY de Oleg Bogaev Invitație la teatru- DOWN WAY, de Oleg Bogaev

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.